Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Prețul aurului și-a continuat ascensiunea spre valori care nu au mai fost atinse din aprilie 2013 și amenință pragul psihologic de 1500 de dolari/baril. O performanță care își găsește explicația în scăderea dobânzilor la obligațiuni, alimentată de ajustarea politicii monetare a FED, care a coborât dobânda cheie cu un sfert de punct, o premieră începând din 2008.
Un rol important îl joacă apetitul băncilor centrale pentru au. Potrivit unui comentariu Bloomberg, achiziţiile semnificative de aur ale băncile centrale vor continua în următorii ani. În orice caz, așa susțin analiștii de la Australia & New Zealand Banking Group Ltd., care se aşteaptă la noi achiziţii de aur din partea mai multor state precum China.
Achiziții de aur și bijuterii
"În climatul actual, în care incertitudinea în rândul monedelor emergente este ridicată, credem că există motive pentru ţări precum Rusia, Turcia, Kazahstan şi China să continue să îşi diversifice portofoliile", afirmă experții de la ANZ, potrivit cărora achiziţiile nete de aur ale băncilor centrale vor rămâne deasupra pragului de 650 milioane tone.
Potrivit Consiliului Mondial al Aurului (WGC), în primele şase luni ale acestui an băncile centrale au achiziţionat 3741 tone de aur, ceea ce a dus cererea totală de aur la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani. Acest trend este aşteptat să continue, un sondaj derulat recent în rândul oficialilor băncilor centrale arată că 54% dintre respondenţi se aşteaptă ca ca deţinerile de aur să se majoreze în următoarele 12 luni.
Citește și Palatul din ”1001 și una de nopți” din Abu Dhabi GALERIE FOTO
Alt factor care a contribuit la scumpirea aurului îl constituie dragostea pentru bijuterii al Indiei, a doile mare consumator de metal galben, după China. Respectând tradiția, locuitorii Indiei cumpără podoabe de aur pentru marile evenimente din viața lor, fie că e vorba de căsătorii, de nașterea vreunul copil sau ziua de naștere a unui membru marcat al familiei. Recoltele bune de anul acestea le-au permis agricultorilor să încaseze venituri considerabile și, prin urmare, să ofere cadouri prețioase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...