Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Joi, moneda națională a înregistrat o ușoară apreciere față de euro, potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României (BNR). În schimb, leul a pierdut teren față de dolarul american și francul elvețian, indicând o volatilitate pe piața valutară, influențată de evoluțiile internaționale și cererea internă de valută. Totodată, valoarea gramului de aur a scăzut, reflectând o corecție pe piețele de profil.
Evoluția leului față de euro și dolar
Potrivit cursului oficial al BNR, euro a fost cotat la 4,9759 lei, în ușoară scădere cu 0,05 bani (-0,01%) față de ziua anterioară, când a fost calculat la 4,9764 lei. Această evoluție indică o tendință de stabilitate a leului față de moneda europeană, reflectând condițiile economice locale și echilibrul cererii și ofertei de pe piața valutară internă.
În ceea ce privește dolarul american, moneda națională a pierdut teren, cursul de schimb stabilit de BNR fiind de 4,7329 lei, în creștere cu 4,5 bani (+0,96%) față de cotația de miercuri, de 4,6879 lei. Această depreciere a leului în fața dolarului este influențată de tendințele globale, în contextul în care dolarul a avut o evoluție ascendentă pe piețele internaționale, ca urmare a unor factori economici și geopolitici.
Francul elvețian și valoarea aurului
Leul a înregistrat, de asemenea, o depreciere în raport cu francul elvețian. Cotația stabilită joi de BNR pentru francul elvețian a fost de 5,3176 lei, în creștere cu 1,14 bani (+0,21%) față de ziua precedentă, când francul a fost cotat la 5,3062 lei. Această creștere reflectă atractivitatea francului ca monedă de refugiu, într-un context economic internațional marcat de incertitudini.
Pe de altă parte, valoarea gramului de aur a scăzut la 387,3649 lei, față de 393,4124 lei, în sesiunea anterioară. Această depreciere a aurului pe piața locală vine în contextul unei corecții globale a prețului aurului, influențată de fluctuațiile valutare și de modificările cererii pe piețele internaționale de materii prime.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...