Cursul BNR. Leul se depreciază, aurul devine tot mai scump
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Lingou de aur
Lingou de aur
Dacă vorbim de aur, metalul galben a stabilit un nou record inclusiv pe piețele internaționale, urcând, în această dimineață, la 266,9 dolari/uncie. 

Banca Națională a României a anunțat datele zilnice privind prețul gramului de aur și valoarea leului față de principalele valute internaționale, valabile pentru astăzi, 2 aprilie 2024. 

Astfel, potrivit BNE, gramul de aur s-a scumpit cu 2,9124 de lei (0,87%), ajungând la o cotaţie de 336,2958 lei, de la valoarea de 333,3834 lei, anunțată de BNR în prima zi a săptămânii. A fost înregistrată, prin urmare, o nouă valoare-record.

Moneda naţională s-a depreciat, marţi, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională la 4,9705 lei, în creştere cu 0,05 bani (0,01%) faţă de cotaţia precedentă, de 4,9700 lei.

Comparativ cu dolarul, valoarea leului a scăzut, moneda americană fiind cotată la 4,6276 lei, în creştere cu 2,02 bani (0,44%), comparativ cu şedinţa precedentă, când s-a situat la 4,6074 lei.

În schimb, moneda naţională s-a apreciat în raport cu francul elveţian, calculat de BNR la 5,0930 lei, în scădere cu 1,94 bani (-0,38%), în comparaţie cu 5,1124 lei, cotaţia anterioară.

În privința cauzelor care mențin trendul ascendent al aurului pe piețele internaționale, analiștii evocă, în primul rând, cererea din partea fondurilor de investiții, dar și convingerea aproape totală a jucătorilor că Banca centrală a SUA, FED, nu are de gând să se grăbească cu reducerea dobânzii cheie, preferând să o mențină la nivelul actual. 

Aurul spot a crescut cu 0,5%, până la 2.260,7 dolari/uncia, după ce a atins un maxim istoric de 2.266,59 dolari. Este a treia sesiune de tranzacționare succesivă când lingoul stabilește noi recorduri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel