Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Curtea de Conturi a României adresează cetăţenilor invitaţia de a trimite propuneri de teme de audit, pentru al patrulea an consecutiv, în vederea pregătirii Programului de activitate al instituţiei pentru anul următor, potrivit unui comunicat.
"Astfel, în luna noiembrie 2022, toţi cei interesaţi de auditul public extern realizat de Curtea de Conturi asupra modului de gestionare a resurselor publice, pot recomanda teme de audit pe adresa de e-mail dedicată: [email protected]. Invitaţia este adresată, de asemenea, reprezentanţilor organizaţiilor neguvernamentale şi asociaţiilor profesionale care, prin expertiza lor, pot aduce un plus de relevanţă activităţilor specifice de audit", se menţionează în comunicat.
Prin acest demers, Curtea de Conturi doreşte să obţină o viziune de ansamblu asupra nevoilor publicului larg, mai ales în ceea ce priveşte auditul performanţei în diferitele domenii de activitate. Propunerile vor fi analizate de structurile de specialitate ale instituţiei supreme de audit, urmând ca aspectele relevante aflate în sfera lor de competenţă să fie incluse în Program.
Potrivit normelor de organizare şi funcţionare, Curtea de Conturi decide în mod autonom asupra programului propriu de activitate. Activitatea specifică a Curţii de Conturi se desfăşoară pe baza programului anual de activitate, aprobat de plenul Curţii de Conturi.
Misiunile de audit public extern se aduc la cunoştinţa entităţilor ce urmează a fi verificate. Elaborarea, modificarea şi urmărirea realizării programului anual de activitate a Curţii de Conturi se efectuează conform metodologiei aprobate de Plenul Curţii.
"Instituţia supremă de audit din România reafirmă angajamentul privind consolidarea responsabilităţii, a transparenţei instituţionale în relaţia cu cetăţenii şi a integrităţii entităţilor publice. Aceste principii sunt însuşite prin standardele ISSAI 12 şi ISSAI 20 emise de către Organizaţia Internaţională a Instituţiilor Supreme de Audit (INTOSAI)", se spune în comunicat.
INTOSAI (www.intosai.org) este o organizaţie autonomă, independentă, apolitică şi neguvernamentală, cu statut consultativ special la Consiliul Economic şi Social (ECOSOC) al Naţiunilor Unite.
"Unul dintre obiectivele strategice al acestui cadru de cooperare la nivel internaţional este dezvoltarea de standarde profesionale unitare în domeniul auditului finanţelor publice. Organizaţia numără 196 de membri cu drepturi depline, între care şi Curtea de Conturi a României. ISSAI 12 - Valoarea şi beneficiile Instituţiilor Supreme de Audit - pentru a face o diferenţă în vieţile cetăţenilor; ISSAI 20 - Principii privind transparenţa şi responsabilitatea", se mai precizează în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În această dimineață vă aducem o selecție cu cele mai...
Un studiu publicat de Banca...
Guvernul României urmează să...
Agenția Națională pentru...
Ministerul Dezvoltării,...
Larry Fink, CEO al companiei de...
Curs valutar, 22 ianuarie 2025.
Președinta Comisiei Europene,...
China a stabilit un nou record...
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Ilie Bolojan a anunţat planul...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...