Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pune Budapesta ”la colț”
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Migranți ilegali / Foto: MTI
Migranți ilegali / Foto: MTI
"Cu toate că istoria ne-a dat dreptate, tot Ungaria este citată în faţa justiţiei. Este deosebit de revoltător în limona faptului că hotărârea privind cotele de distribuire din 2015 nu au fost respectate pe deplin de aproape niciun stat membru", a spus ministrul Justiţiei din UNgaria ca reacţie la sentinţa pronunţată, joi, de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE).

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a stabilit, joi, că Ungaria împreună cu Polonia și Cehia au încălcat legile UE în timpul crizei refugiaților și nu au acceptat să preia niciun cetățean în timpul crizei migranților din 2015.

În comunicatul remis, joi, agenţiei ungare de presă MTI, Judit Varga, ministrul ungar al Justiției, spune că: ”În 2017, Comisia Europeană a acţionat în judecată doar Ungaria, Polonia şi Cehia, pentru că nu au fost dispuse să execute hotărârea privind dislocarea migranţilor care au invadat Europa. Aceasta în pofida faptului că la momentul respectiv s-a văzut deja clar: "hotărârile privind cotele" din 2015 nu au fost puse în aplicare în întregime de aproape niciun stat membru”.

UE, răspuns la coronavirus. Bani pentru țările afectate

Oficialul ungar a mai spus că: ”Este evident că CE a procedat în mod discriminatoriu, deoarece a iniţiat procedura în mod exclusiv împotriva acestor trei state membre. În plus, acţiunea a devenit fără obiect, dat fiind că "hotărârile privind cotele" au fost în vigoare doar până în toamna anului 2017”.

”Sentinţa nu are efecte ulterioare. Deoarece hotărârile respective au devenit caduce de mult timp, nu avem obligaţia de a prelua azilanţi”, a declarat ministrul Justiţiei.

Ea a mai adăugat că procedura nu a făcut decât să dăuneze sistemului de azil al Uniunii Europene, deoarece criza migraţionistă nu poate fi rezolvată nici în viitor prin preluarea obligatorie a migranţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel