Cutremur la granița cu România. Oamenii s-au speriat
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Seismograf
Seismograf
S-a întâmplat marți dimineața, seismul fiind înregistrat la granița cu Serbia.

Cutremur cu magnitudinea 4,4 s-a produs la ora locală 8:42, în Serbia, la graniţa cu România, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 15 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 23 km vest de Drobeta-Turnu Severin, 82 km nord-vest de Vidin, 82 km sud-est de Reşiţa şi 86 km sud-vest de Târgu Jiu.

Fiind un cutremur de suprafață, mișcarea pământului a fost simțită de locuitorii din așezările enumerate mai sus. În special de cei din Drobeta-Turnu Severin. Unii s-au speriat, mai ales după ce vesela din dulat a început să cânte, iar mobila din casă să danseze ușor. 

Alții au trecut ușor peste eveniment. ”Trece și gata”, a spus unul dintre locuitorii intervievați de postul de televiziune Antena3 CNN. Au fost și localnici care nu au simțit nimic și care au aflat de cutremur de la alții. Inițial nu au crezut, gândindu-se că este o glumă proastă a unui trecător care s-a trezit cu fața la cearceaf, dar când informația a devenit oficială, au ridicat din umeri. ”Nu am simțit nimic, asta e!”

Duminică a mai fost un cutremur, duminică, în județul Vrancea. Seismul, de 3,3 grade pe scara Richter, a avut loc la adâncimea de 86,2 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 41 km vest de Focşani, 67 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 82 km est de Braşov, 93 km sud de Bacău şi 95 km sud-vest de Bârlad.

De la începutul lunii aprilie, în România s-au înregistrat 29 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9.

Anul trecut, cea mai mare mişcare tectonică, de magnitudine 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel