Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Apare o primă breşă în sistemul construit în jurul lui Vladimir Putin. Un apropiat al lui Putin ar fi demisionat din guvern și ar fi fugit din Rusia. Este vorba despre consilierul Anatoly Chubais, anunță Sky News. Consilierul ar fi demisionat și apoi ar fi fugit din țară ceea ce ar putea reprezenta un semn important privind evoluția politică de la Kremlin, potrivit Reuters.
Sursele arată că Anatoly Chubais, un reformator veteran și emisar climatic, ar fi împotriva invaziei Ucrainei și nu are intenția de a se întoarce în Rusia. Unul dintre puținii reformatori de la începutul anilor 1990 care au rămas în guvernul Putin, menținând în același timp legăturile cu Occidentul, Chubais ar fi oficialul de cel mai înalt nivel care a părăsit Rusia de la începutul războiului până în prezent, informează Mediafax.
După ce a rămas fără valută ca urmare a sancţiunilor internaţionale, Rusia a decis să ceară ca plățile pentru livrările de gaz către Europa să se facă în ruble.
„Nu are sens să furnizezi mărfuri din Federația Rusă către UE și să primești plata în moneda lor, plățile de gaze vor fi făcute în ruble”, a declarat președintele rus Vladimir Putin, potrivit Ria Novosti.
Liderul de la Kremlin a subliniat că livrările vor continua în conformitate cu volumele și prețurile stipulate în contracte.
Preşedintele rus a anunţat că plata în ruble va fi extinsă pentru toate exporturile făcute de Rusia către "ţările neprietenoase".
Amintim că la începutul acestei luni, guvernul de la Moscova a aprobat o listă de 44 de state considerate "neprietenoase", care au condamnat invadarea Ucrainei şi au impus sancţiuni Rusiei.
La o lună de la începerea războiului, Rusia transportă mai multe gaze naturale prin conductele care traversează Ucraina iar Moscova plăteşte în continuare toate sumele datorate pentru tranzitul gazelor spre Europa, informează Bloomberg.
Livrările zilnice de gaze naturale ruseşti la unele puncte de frontieră au crescut cu peste 50% comparativ cu minimele atinse în luna ianuarie, în condiţiile în care tranzitul de gaze prin conductele din Ucraina s-a dublat pe măsură ce companiile energetice s-au grăbit să facă achiziţii după invazie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...