Potrivit Czinger, este o versiune unică a hypercarului imprimat în 3D și a fost construită pentru a aduce un omagiu avionului de mare altitudine SR-71.
Pe lângă omagiul stilistic, Czinger a dotat mașina cu 100 de cai putere în plus față de modelul 21C obișnuit, totalizând 1.350 CP.
SR-71 a fost sursa de inspirație și forța motrice care a determinat duo-ul tată și fiu, (Kevin și Lukas Czinger) cei care se află în spatele Czinger Vehicles, să construiască ceva complet ieșit din comun.
Lockheed SR-71 Blackbird a fost un avion de excepție. Practic, zbura mai sus decât orice altceva și era suficient de rapid pentru a depăși o rachetă. Blackbird a fost atât de avansat încât a intrat în serviciu în 1966 și a fost retras abia în 1999. Pe scurt, este un bimbol america și, foarte probabil, cel mai impresionant avion construit vreodată.
Modelul 21C este un bun punct de plecare pentru o astfel de construcție, deoarece puteți vedea deja elementele inspirate de SR-71 pe mașina standard. Are scaune în linie, aerodinamică avansată și un șasiu și suspensie proiectate de un supercomputer. Designul general este funcțional, fără a a mai pune la socoteală stilul extravagant. Acest lucru este valabil mai ales în cazul modelului 21C V Max, care utilizează o configurație cu tracțiune redusă pentru a atinge o viteză maximă declarată de 407 lm/h.
Pentru a-i conferi modelului 21C acel aspect de Blackbird, elementele exterioare sunt acoperite cu vopsea Jet Black făcută la comandă. De asemenea, are suprafețe expuse din fibră de carbon. Designul jantelor a fost inspirat de aspectul unui SR-71 care se potrivește de minune cu janta din carbon cu un centru de butuc din titan.
Caracteristica noastră preferată este sistemul de evacuare personalizat. Ieșirile au fost concepute pentru a semăna cu faimoasele postcombustii ale lui SR-71.
Tema Blackbird continuă și la interior, cu o mare parte din interior acoperită cu Alcantara făcută special pentru această mașină. Există, de asemenea, piele neagră pe uși și pe volan, piese imprimate cu titan satinat și gravură cu laser finisată în culoarea Afterburner Orange.
Evident, 21C Blackbird nu poate atinge Mach 3, dar este destul de rapid. Czinger susține că 21C este cea mai rapidă mașină de serie din lume, dar există două probleme cu această afirmație. În primul rând, nu este încă în producție. În al doilea rând, cunoaștem câteva mașini care sunt mai rapide în linie dreaptă.
Cu toate acestea, 21C-urile de pre-producție au revendicat recorduri pe tur pe Circuit of the Americas și Laguna Seca. De asemenea, Czinger a declarat că va urmări mai multe recorduri internaționale pe circuit, iar experții din domeniu bănuiesc că asta înseamnă un record pe circuitul Nurburgring, care este singurul lucru de care le pasă pasionaților de mașini.
Rămâne de văzut dacă Czinger reușește. Cu siguranță are cantitatea potrivită de putere, deoarece 21C este echipat cu un V8 de 2,88 litri cu un arbore cotit plan de 2,88 litri montat central, care atinge 11.000 rpm. Odată ce va intra în producție, se va alătura listei mașinilor cu cea mai mare turație disponibilă. De asemenea, dispune de două motoare electrice montate pe puntea față, iar puterea combinată este de 1.350 CP - 21C standard și 21C V Max dezvoltă doar 1.250 CP. Gândiți-vă la el ca la o versiune și mai hardcore a lui Lamborghini Revuelto de 1.001 CP, care folosește aceeași configurație de bază.
În timp ce comunicatul de presă numește 21C Blackbird un model unicat, acesta va deveni în cele din urmă disponibil pentru clienți. Întreaga serie 21C este limitată la doar 80 de unități, care vor fi probabil împărțite între 21C standard, 21C V Max și Blackbird.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...