Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
În așteptarea veștilor de la Washington și, mai ales, în așteptarea mesajului pe care Jerome Powell îl va transmite nu doar economiei americane, dar și mondiale, piețele au continuat să crească, de parcă și-ar aduna forțe pentru ceea ce urmează, nu se știe ce.
Ce știm până acum? Că în Statele Unite inflația s-a menținut pe trendul său descendent, ceea ce înseamnă că FED ar trebui, logic vorbind, să mențină status quo-ul ratelor sale. În același timp însă, sunt suficiente voci care dau de înțeles că mai marii băncii centrale a SUA nu vor considera ultimele evoluții suficiente pentru a apăsa butonul de pauză și va merge pe o ușoară majorare a dobânzii sale de politică monetară.
Dacă FED va menține un ton ferm, jucătorii economici vor ține piciorul pe pedala de frână, ceea ce va contribui la obiectivul de încetinire a economiei și, prin urmare, de stopare a supraîncălzirii prețurilor. Banca centrală s-ar putea astfel salva de o viitoare înăsprire monetară prin forța cuvintelor folosite în mesajul ei.
Prin urmare, este posibil ca Rezerva Federală să lase ratele neschimbate în timp ce își va da ochii peste cap, atât pentru a-i impresiona finanțatori, cât și pentru a păstra posibilitatea de a acționa pe baza datelor care vor veni până la următoarea ședință.
Un lucru este însă cert: piața obligațiunilor nu mai crede într-o reducere a ratei dobânzii în acest an. Această poziție este în concordanță cu ceea ce reiese din cel mai recent sondaj realizat de Bank of America în rândul managerilor de active, care cred că o primă scădere a ratei va interveni undeva în prima jumătate a anului 2024.
Pe piețele de acțiuni din Asia Pacific, Japonia continuă să crească cu Nikkei 225 în creștere cu 1,5% în această dimineață. Este mai amestecat în altă parte. China continentală și Australia au crescut cu aproximativ 0,3%, în timp ce Hong Kong a pierdut ceva teren. Coreea de Sud se luptă cel mai mult astăzi, în scădere cu 0,7% pe Kospi. Indicatorii principali europeni sunt ușor de urs. CAC40 a pierdut 0,04% la 7287 de puncte la scurt timp după deschidere.
Citește și Dolarul își accentuează pierderile, inflația încetinește în Statele Unite
Citește și Se așteaptă ca BCE să majoreze din nou rata dobânzii
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...