Avertisment dur de 1 Mai. Coșea: România nu-și mai permite vacanțe, doar iluzii!
Profesorul Mircea Coșea critică...
Livrările au scăzut luna trecută la 458.054 unităţi, în condiţiile în care vânzările de autoturisme cu motoare diesel au înregistrat o scădere de 21,4%, a anunţat joi Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT). În topul celor mai bine vândute modele în martie se află Ford Fiesta, Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Mercedes-Benz A Class şi Nissan Qashqai.
"Martie este un barometru cheie pentru vânzările de maşini noi, deci acest declin este clar un motiv de îngrijorare. În timp ce producătorii continuă să investească în modele atractive, dotate cu tehnologie de ultimă oră, pentru ca Marea Britanie să obţină toate avantajele din aceste evoluţii, avem nevoie de o piaţă auto solidă, care să încurajeze adaptarea noilor tehnologii. Aceasta înseamnă politici de sprijinire, în special în domeniul impozitării vehiculelor şi al subvenţiilor acordate, pentru ca aceia care cumpără să aibă încredere să investească într-o maşină nouă care le îndeplineşte cel mai bine necesităţile. Mai presus de asta, avem nevoie urgent să încheiem perioada de incertitudini cu privire la Brexit şi să ajungem la un acord privind viitoarele relaţii comerciale", a afirmat şeful SMMT, Mike Hawes.
Citește și: Dacia, favorita bulgarilor pentru al 6-lea an consecutiv
În primele trei luni din acest an, Dacia a vândut pe piaţa britanică 10.296 vehicule, în creştere cu 52,13% faţă de perioada similară din 2018, când a înmatriculat 7.182 de unităţi. În 2018, Dacia a vândut pe piaţa britanică 24.169 vehicule, în scădere cu 3,90% faţă de 2017, când a înmatriculat 25.149 de unităţi.
Vânzările de autoturisme noi în Marea Britanie au înregistrat anul trecut un recul de 6,8%, cea mai puternică scădere anuală înregistrată după criza financiară din 2009, din cauza incertitudinilor cu privire la Brexit şi a reducerii cererii pentru autoturismele cu motor diesel.
Aproximativ 2,37 milioane de noi autoturisme au fost înmatriculate în 2018, comparativ cu 2,54 milioane în 2017 şi 2,69 milioane în 2016, în condiţiile în care cererea pentru autoturisme cu motoare diesel a înregistrat o scădere de 31,7% anul trecut, în linie cu tendinţele din Europa.
Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea critică...
Acord Ucraina-SUA privind...
ANAF a făcut public calendarul...
Ziua internaţională a muncii...
Controale antifraudă de 1 Mai.
Danone renunță la coloranții...
Wall Street scade puternic pe...
Sindicatul Naţional al...
Economia zonei euro surprinde...
Tentative de fraudă prin SMS în...
"Programul asumat de AFM din Planul Național de...
Avize mai rapide, dar cu...
Inteligență artificială, cloud...
Cotațiile petrolului au încheiat ziua de marți cu o...
Fondul Suveran al Chinei, China Investment Corporation...
Românii zboară mai ieftin de 1...