Petre Daea anunţă ce se va întâmpla pe 16 octombrie, la cumpăna nopţii
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, prezent sâmbătă în judeţul Bihor, a reiterat că pe data de 16 octombrie, "minutul unu, la cumpăna nopţii", fermierii vor începe să primească subvenţiile. 

"Am reuşit şi în acest an, printr-o justificare corectă la Comisia Europeană, să dăm fermierilor din România subvenţia în procent de 70% din plata respectivă. Peste tot cu 70%, în aşa fel încât lucrurile să meargă ca şi anul trecut", a precizat Petre Daea, la Valea lui Mihai, unde a participat la Festivalul "Bătutul nucilor". 

"Pe data de 16 octombrie, minutul unu, la cumpăna nopţii, va începe alimentarea conturilor la fermieri cu sumele cuvenite", a punctat ministrul. 

Petre Daea le-a mulţumit, în acest context, specialiştilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) care s-au încadrat în timp cu controalele, precum şi tuturor celor care au acţionat astfel încât fermierul să vină o singură dată la APIA numai atunci când depune cererea. "Şi au depus-o la timp, până pe 15 mai. Noi am fost singura ţară din Uniunea Europeană care nu am avut nevoie de prelungire şi pe 15 mai am încheiat depunerea de cereri", a arătat ministrul Agriculturii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel