Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Viorica Dăncilă a pus o întrebare importantă legată de problema crizei energetice: De ce Guvernul nu renegociază capitolul energetic: ”România are prevăzuți bani în PNRR ca să închidă minele. Ei bine! În această situați de criză, de ce nu se merge la Bruxelles să se renegocieze ca să redeschidem minele ca să punem pune în funcție centrala de la Mintia. Sau, în loc să tăiem complexul să îl fi trecut de pe cărbune pe hidrogen și atunci nu poluam.”
”Nu știu care este logica. Avem bani pentru închiderea minelor dar și aici aveam termen peste anul 2030. Cel care a negociat PNRR a făcut-o în nume personal și nu în numele poporului român iar acum minele trebuie să se închidă până în anul 2030”, a mai spus fostul premier.
Citește și: Dăncilă, declarație BOMBĂ despre plafonarea prețurilor la energie VIDEO
Fostul premier Viorica Dăncilă, invitată la emisiunile DCNews, a făcut mai multe declarații legate despre situația energetică a României.
Viorica Dăncilă a făcut o declarație uimitoare, și anume că plafonarea la energie electrică se putea prelungi pentru încă trei ani, fără ca România să intre în infringement însă când a venit PNL la guvernare, respectiv când a ajuns Ludovic Orban la conducere acest lucru nu s-a făcut, iar megawatt-ul nu a rămas la 68 de lei.
Fostul premier a mai explicat că: Lege Offshore a fost aprobată la acel moment, inclusiv de unii lideri politici care acum o contestă, o condamnă. Însă problema a fost la forma finală a legii Offshore care a fost adoptată în Parlament.
”Exxon nu a plecat pentru că nu se voia o colaborare cu guvernul din România” a mai afirmat Dăncilă și a adăugat că: ”Însă problema energetică trebuie rezolvată până când se va începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Ce facem până atunci?”, s-a întrebat Viorica Dăncilă.
Viorica Dăncilă a punctat spunând că există soluții și a precizat că 80% din producția de energie este internă dar că aceasta trebuie să crească și a salutat legea care a fost adoptată în Parlament pentru punerea în exploatare a hidrocentralelor care nu au fost finalizate decât în proporție de 95%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Favoriți în sondaje,...
România, în fruntea producției...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...