Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Daniel Breaz a afirmat că: ”România este o țară care are încă un învățământ bun, foarte bun, care are instituții de învățământ superior bune și foarte bune. Dar din păcate, niște ”clasici în viață” au etichetat învățământul superior negativ. În fond nici nu vreau să reproduc acele afirmații. Cred că le cunoașteți cu toții foarte bine!”, a spus rectorul UAI și a continuat îndemnând că ”trebuie să ne recăpătăm încrederea în noi” și i-a felicitat pe studenții care au decis să rămână în țară ca să studieze.
Rectorul UAI a mai spus că: ”Sunt perfect de acord că avem nevoie de instituții de învățământ superior care să fie prezente în topurile mondiale, în topurile internaționale în top 500 Shanghai. Avem universități care încet, încet pătrund în aceste topuri, pătrund în tot felul de rețele europene. Avem un învățământ superior recunoscut. Spunea doamna decan de la Universitatea Carol Davila despre medicină că România are un învățământ medical recunoscut în toată lumea nu doar în Uniunea Europeană. România a dovedit că specialiștii produși în foarte multe domenii sunt extrem de rapid integrabili pe piața muncii”.
Daniel Breaz a întrebat dacă ”companii multinaționale care vin, care au venit și vor veni în România, vin aici doar pentru facilitățile fiscale? Doar pentru oferta pe care le-o pune la dispoziție un UAT?” și tot domnia sa a răspuns că: ”Nu! Vin în primul rând pentru fiind pentru resursa umană foarte bine pregătită” și a dat exemplul companiei Microsoft despre care Daniel Breaz spune că nu a venit ca să aducă specialiști în IT din alte țări și a mai adăugat că: ”Au venit în România pentru că aici au găsit tineri foarte bine pregătiți care sunt ușor integrabili. Românul este ușor adaptabil. Ne adaptăm oricărei situații și am demonstrat asta ori de câte ori a fost nevoie de acest lucru”.
Rectorul UAI a mai explicat că în urma unei analize efectuate la nivel național a rezultat ”că acolo unde există o universitate în zona respectivă, dezvoltarea este cu totul alta. Din punct de vedere demografic vedem o creștere a populației, vedem o medie de vârstă scăzută. Vedem o dezvoltare din toate punctele de vedere, începând de la o dezvoltare imobiliară până la o atractivitate pentru companii multinaționale, pentru companii naționale pentru mici businessuri care se deschid pentru tot felul de idei de afaceri, de hub-uri de afaceri, pe care tinerii absolvenți ai unei instituții de învățământ superior vin și le dezvoltă acolo unde au învățat, acolo unde s-au pregătit”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...