Daniel Florea, primar Sector 5. ”Suntem singurii din țară”. Ce a făcut (VIDEO)
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a declarat că locuitorii din acest sector pot face orice pe internet.
Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a declarat că locuitorii din acest sector pot face orice pe internet.
EXCLUSIV
Daniel Florea, primarul Sectorului 5, a declarat că locuitorii din acest sector pot face orice pe internet. El a spus că nu mai există în acest moment necesitatea de a interacționa fizic cu lucrătorii de la Impozite și Taxe fiscale, și nici cu cei de la Evidența populaței pentru obținerea diferitelor documente.

Daniel Florea a subliniat că toate discuțiile cu persoanele juridice se fac online. Primarul a anunțat, totodată, că, de la 1 Mai nu se mai putea plăti nimic în numerar la impozitele și taxele locale. Totul se va face electronic. Avem cele mai multe posibilități de plată electronică și, de asemenea, ”suntem singurii din țară unde nu trebuie să vii fizic pentru a te înregistra cu rol fiscal”. Acest lucru, a menționat Daniel Florea, se poate face prin orice mijloace de vizualizare online.

El a amintit că, până acum, legislația noastră este lacunară din acest punct de vedere: cetățeanul trebuie să vină la ghișeu, cu buletinul, pentru ca funcționarul să vadă ”că ești tu”. ”Există un regulament european din 2014 pe care noi l-am implementat, astfel încât, în acest moment, dacă vrei să îți faci rol fiscal la Sectorul 5 poți să intri pe orice sistem, precum Skype, funcționarul se uită pe ce ai trimis pe email, funcționarul verifică datelor și fotografia” și este suficient, a spus Daniel Florea.

Citește și Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business VIDEO

Intrând în detalii, el a precizat că un cetățean trimite documente pe email, funcționarul îl apelează pe Skype și din acel moment, persoana respectivă intră în evidență. Deși am înaintat toate demersurile necesare către Guvern, Ordonanța de Urgență nr. 28 a rezolvat problemele solicitate de noi, ”astfel că și interacțiunea cu notarii, cu înmatricularea mașinilor este rezolvată”, a adăugat primarul Sectorului 5.

Potrivit spuselor sale, în acest sector există ”cel mai suplu și mai mare sistem de plată online. Avem parteneriat și cu Raiffeisen și cu Banca Transilvania, cu Kiwi, cu Poșta, cu CEC-ul, deci se poate plăti online. Sunt aproximativ 2200 de puncte de plată în București. În ceea ce privește taxa pentru buletim, am fost primii din țară care implementat-o, după care am transmis-o și celorlalte admdinistrații publice, astfel că taxa pentru buletin se poate plăti printr-un simplu SMS”, a anunțat Daniel Florea.

Încercăm, a continuat el, ”să renunțăm la această obișnuință de a avea coadă la Primărie pentru impozite și taxe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel