Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zile
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Este vorba despre o propunere legislativă care a fost adoptată tacit de Senat și care elimină o excepție de la aplicarea Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite.
Așadar, noua modificare elimină din Legea 77/2016 paragraful care statutează că “prevederile prezentei legi nu se aplică creditelor acordate prin programul «Prima casă», aprobat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului «Prima casă»”.
Asta înseamnă că, după ce proiectul de față va ajunge să se aplice, și locuințele luate prin programul Noua Casă (Prima Casă) vor putea fi date în plată pentru stingerea datoriilor apărute în cadrul unui astfel de credit.
În plus, proiectul introduce o serie de modificări menite să clarifice suplimentar procedura dării în plată, notează Avocatnet. Astfel, pentru descurajarea notificărilor nejustificate, proiectul stabilește că neprezentarea debitorului la termenele indicate în notificare echivalează cu renunţarea la acest drept, debitorul neputând formula o nouă notificare de dare în plată în momentul în care a fost repus de drept în situaţia anterioară.
Apoi, viitoarea lege prevede că, în situaţia în care împotriva debitorului a fost demarată procedura de executare silită de către creditor, iar ulterior debitorul înaintează notificarea de dare în plată, cheltuielile de executare silită efectuate, precum şi onorariul executorului judecătoresc stabilit în respectivul dosar de executare, cad în sarcina creditorului, executarea silită demarată rămânând fără obiect.
Potrivit Legii 77/2016, darea în plată reprezintă un mijloc de stingere a datoriilor. Mai exact, cel care a luat un împrumut bancar și se află într-o situație dezavantajoasă, plata creditului implicând sume prea mari, poate scăpa de acesta prin oferirea bunului imobil ipotecat creditorului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bun venit la ediția de azi, 29 octombrie, a...
Guvernul urmează să adopte în...
Proiectul de ordin prevede amânarea și anularea unor...
Gigantul rus Gazprom a raportat...
România și Bulgaria...
Alegerile din SUA pot afecta...
Cursul valutar comunicat de...
O analiză dată publicităţii...
ANPC propune noi reglementări pentru informarea...
Netflix extinde parteneriatul cu NBCUniversal iar...
Laurenţiu Neculaescu,...
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că în...
Coreea de Nord a trimis soldați...
După un început de săptămână...
Angajaţii a peste o sută de...
Un abces dentar este o acumulare de puroi care poate...
Germania are nevoie de reforme şi investiţii pentru a...
Probabilitate confirmată de reprezentantul Kremlinului,...
Legislația în vigoare reglementează strict dobânzile...
Este vorba despre Zhang Yiming, a cărui avere este...
Laurenţiu Neculaescu,...
Australia este cel mai mare...
Laurențiu Neculaescu,...
Grupaj de știri.