"Noi ne-am dori să se modifice cât mai puţin din această ordonanţă şi modificările care se fac să se facă în condiţiile în care există o înţelegere cu aceşti actori, pentru a nu mai privi România şi pe români aşa cum i-au privit în ultimii ani doar prin prisma profitului", a spus Vâlcov la Antena 3, întrebat ce rămâne şi ce se schimbă din OUG 114/2018.
Consilierul premierului a menţionat că, la discuţiile despre sistemul bancar din biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, s-au analizat documentele Guvernului şi cele ale băncilor.
O rație de curaj în fiecare an
"S-au făcut analize pe documentul care a fost prezentat de Guvern, pe documentele prezentate de către bănci, pe cerinţele lor, s-a făcut o comparaţie cu situaţia care se regăseşte în Europa şi la unele solicitări s-a dat curs, în sensul în care mergem mai departe cu analiza şi încercăm să găsim soluţiile, dar la principii nu s-a renunţat. Ăsta este lucrul pe care vreau să vi-l spun. (...) Din punctul meu de vedere, totul este bun în ordonanţa 114, altfel nu aş fi susţinut ca această ordonanţă să fie prezentată aşa cum a fost prezentată. Întrebaţi ce poate rămâne la presiunea care există? Cred că totul poate să rămână, chiar dacă unele vor fi scrise în altă formă. Vom încerca să producă efecte aproximativ la fel. Unii dintre cei care au pus presiune au fost chiar corecţi şi au spus - 'ştim că ceea ce spuneţi este adevărat, ştim că la modul în care apăraţi dumneavoastră România au apărat şi alte ţări şi alte ţări au câştigat mult mai devreme aceste avantaje şi acum vreţi şi dumneavoastră, dar parcă vreţi deodată'. Probabil trebuie să vrem în felii, adică luăm o raţie de libertate, o raţie de curaj în fiecare an. Aşa, să vii în doi-trei ani de zile şi să-ţi iei toată raţia, te trezeşti că vine cineva şi spune - 'stai un pic că tu eşti prea mic, stai jos, nota 4' ", a spus Vâlcov.
Citește și Darius Vâlcov, despre contestarea prognozei Standard & Poors's
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat sâmbătă că, în a doua parte a lunii, Guvernul ar putea adopta o ordonanţă de urgenţă care să completeze OUG 114/2018, după ce vor fi găsite soluţii acceptate de toate părţile din domeniile bancar, energie şi operatorii de telefonie mobilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Construit în doar 10 zile la...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Un incident bizar în Polonia a...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...