DARPA testează un nou fel de rachetă hipersonică
Autor: Matei Ion
Data publicării:
DARPA și Lockheed Martin testează noua armă
DARPA și Lockheed Martin testează noua armă
Agenția americană DARPA, (Defense Advanced Research Projects Agency), a anunțat luni că va trece la următoarea fază de testare pentru sistemul său de rachete hipersonice cu rază intermediară lansate de la sol.

Următoarea fază, numită Faza 3b, implică fabricarea de rachete pe scară largă, asamblarea și testarea zborului și a unui vehicul de lansare.

Lockheed Martin Missiles and Fire Control au câștigat această nouă modificare a contractului după ce și-a prezentat proiectul preliminar și planul de testare.

Programul DARPA Operational Fires (OpFires) este cel care dezvoltă sistemul de rachete hipersonice.

Implanturi pentru militarii combatanți, dezvoltate de DARPA

"Obiectivele programului OpFires al DARPA rămân neschimbate. Proiectarea sistemului pe care Lockheed o dezvoltă continuă să atingă mobilitatea tactică dorită și performanța sistemului, în conformitate și cu ritmul impus de Departamentului Apărării de a livra o rachetă sol-sol intermediară", a spus Lt. Col. Joshua Stults, managerul programului DARPA pentru OpFires, într-o declarație.

Obiectivul OpFires este de a prezenta un nou sistem care permite rachetelor hipersonice să angajeze rapid și precis obiective periculoase în cel mai scurt timp. Programul lucrează la un amplificator avansat, capabil să livreze o serie de sarcini utile pentru diferite raze de acțiune, precum și platforme de lansare la sol compatibile și mobile, care pot fi configurate și implementate rapid.

DARPA funcționează de 60 de ani cu misiunea „de a face investiții esențiale în tehnologii avansate pentru securitatea națională”. Acest program OpFires se încadrează sub această umbrelă, deoarece asigură avansul tehnicii militare și de apărare ale SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...


pixel