De ce este 2022 un an PROST să-ți cumperi o LOCUINȚĂ. Mircea Coșea, AVERTISMENT pentru toți
Autor: Giorgiana Croitoru
Data publicării:
Foto: Freepick
Foto: Freepick
Profesorul de economie Mircea Coșea a explicat de ce 2022 nu este un an bun pentru credite imobiliare.

”E foarte greu de spus, pentru că anul acesta e un an complicat pentru împrumuturi. După părerea mea, anul acesta vom avea de-a face cu pierderi de locuri de muncă, ca efect al acestor facturi foarte mari, care au oprit activitatea la multe întreprinderi. Datele arată că numai în decembrie au fost 10.000 de falimente de întreprinderi mici și mijlocii, deci cred că anul acesta vom avea de-a face cu o creștere mai importantă a șomajului decât înainte”, spune profesorul Mircea Coșea. 

”Nesiguranța locului de muncă este un motiv pentru care nu ar trebui să se grăbească acum cineva să facă credite la bancă. Ar trebui să vadă în ce măsură se stabilizează situația. Pe de altă parte și băncile vor fi mult mai prudente în acordarea împrumuturilor”, mai explică analistul.

Cuvântul de ordine este ”prudență”

”Este nevoie de foarte mare prudență în acest an. Nu știm nici cum evoluează încă piața imobiliară. S-ar putea ca prețurile să aibă încă o creștere, pentru că asistăm în continuare la o creștere a prețurilor la materialele de construcții. Deci e complicat ca să te bazezi în acest an pe un credit. Atât timp cât nu ai o foarte, foarte sigură situație materială pe termen lung, băncile probabil că vor avea niște condiții mult mai dure la întocmirea contractelor, de la caz, la caz pentru că băncile vor analiza dosarul oricărui client”, și-a continuat economistul analiza. 

(...)

Prețurile vor crește foarte mult în a doua jumătate a lui 2022

”Creșterea prețului la benzină va ridica din nou prețurile la bunuri, la toate categoriile de bunuri. Nu am încredere că actuala guvernare are capacitatea să ia măsuri foarte eficiente în următoarele săptămâni, pentru că dacă aceste măsuri nu sunt luate în termen de 30 de zile, adică măsuri care să stabilizeze prețurile, ele vor avea spre a doua jumătate a anului o dinamică foarte, foarte puternică. Efectele prețului la carburanți, efectele prețului la facturi la energie și efectele creșterii prețului la toate tipurile de alimente vor îngreuna situația bugetelor de familie în a doua jumătate a anului”, a avertizat Coșea și a continuat argumentând că... citește mai departe pe DC NEWS.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel