De ce Meta nu a lansat Threads și în Europa

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Threads ar putea să nu ajungă în UE niciodată
Threads ar putea să nu ajungă în UE niciodată
Noua aplicație Meta a fost lansată în SUA și în Marea Britanie, dar nu are încă o dată de lansare previzibilă în UE, deoarece compania își face griji cu privire la reglementările privind legile care reglementează confidențialitatea.

Noua și proaspăta aplicație a Meta, Threads, care se așteaptă să devină rivalul numărul unu al unui Twitter aflat în dificultate sub conducerea lui Elon Musk, este în sfârșit aici. Dacă prin "aici" înțelegeți cam oriunde în afara Uniunii Europene, asta este.

Threads, o aplicație de conversație bazată pe text care este în prezent legată de Instagram, a debutat pe platforma de socializare existentă miercuri târziu, atrăgând peste 10 milioane de utilizatori în primele ore de funcționare în SUA și Marea Britanie.

Însă rezidenții din UE au fost excluși de la acest entuziasm colectiv, în timp ce Meta se străduiește să facă în așa fel încât noua aplicație să respecte standardele de reglementare ale blocului.

De ce nu există Threads în țările UE?

Threads nu funcționează încă în UE - și s-ar putea să nu funcționeze niciodată, deoarece blocul are norme de confidențialitate mai stricte decât majoritatea celorlalte țări și a dat dureri mari de cap companiei Meta în ultimii ani.

Nu UE este cea care a blocat lansarea aplicației, ci Meta este cea care se arată precaută.

Surse apropiate de Meta au declarat că firma nu oferă aplicația în statele membre ale Uniunii deoarece nu este sigură de cerințele prevăzute de Legea privind piețele digitale, noile norme de concurență ale UE care reglementează modul în care marile platforme online își folosesc puterea de piață.

Comisia Europeană discută în prezent reglementările cu companii precum Meta și se așteaptă să ofere mai multe orientări în septembrie.

Dar chiar și atunci, nu este clar dacă Threads va respecta cerințele stricte ale UE în materie de confidențialitate. Aplicația a fost descrisă drept un "coșmar al confidențialității" de către jurnaliștii din domeniul tehnologiei, deoarece, deși este o aplicație de sine stătătoare, importă date personale din Instagram.

În versiunea sa din SUA, utilizatorii Threads sunt informați că va colecta o gamă largă de date, inclusiv informații financiare și de sănătate, istoricul de navigare, locația, achizițiile, contactele, istoricul de căutare și informații sensibile.

Informațiile publicitare ar fi, de asemenea, colectate de pe Instagram.

În UE, acest tip de comunicare între platformele de socializare a fost interzis. Meta a fost împiedicată anterior să lanseze pe Whatsapp servicii de publicitate care foloseau date de la Facebook sau Instagram, iar același lucru nu va fi valabil nici pentru Threads.

Nu este clar dacă Threads se va adapta la piața UE sau dacă se va lansa vreodată pe continent.

În ianuarie, Meta a fost amendată cu peste 377 de milioane de euro pentru că nu a avut un temei juridic valabil în conformitate cu Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) al UE pentru a difuza reclame comportamentale pe Facebook și Instagram.

La începutul acestei săptămâni, instanța supremă a UE a votat în favoarea autorității germane de supraveghere antitrust, care susținuse că poate lua în considerare aspectele legate de confidențialitate atunci când analizează orice caz antitrust - dând încă o lovitură pentru Meta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel