De ce multe sate din Italia te-ar plăti să te muți acolo
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
De ce multe sate din Italia te-ar plăti să te muți acolo
De ce multe sate din Italia te-ar plăti să te muți acolo
Ești tentat să cumperi o casă pentru doar un euro, într-o zonă rurală a Italiei? Sau ai prefera să te muți în satul italienesc care oferă străinilor 9.000 de euro doar pentru a se muta acolo? Știai însă că o altă localitate din peninsulă oferă nou-veniților un ajutor de 1.000 de euro pentru fiecare bebe? 
Toate aceste oferte par prea bune pentru a fi adevărate, nu? Pentru mulți dintre oameni ar fi un vis să scape din rutina cotidiană și să fugă într-un orășel idilic din Italia rustică. Pentru administrațiile destinațiilor despre care vorbim, aceste propuneri reprezintă însă o ultimă încercare de a salva comunitățile rurale din Italia care întâmpină o scădere drastică a populației.
 
Dar este mai complicat de atât. Italia este un stat în care reglementările cu privire la proprietățile locale sunt antice și extrem de încurcate. Nu te bucura atât de tare că vei avea o locuință pe care ai plătit o sumă derizorie, pentru că de cele mai multe ori proprietarii trebuie să-și ia angajamentul de a renova casele în decursul a doi ani.
 
Binențeles, să nu te aștepți nici că localnicii sunt atât de deschiși față de imigranți; italienii fiind tot mai ostili vizavi de politica privind imigranții economici proveniți din Africa și Orientul Mijlociu, informează site-ul CNN News.
 
Și...ești sigur că ți-ar plăcea să locuiești într-un sat aproape părăsit? Într-un loc precum satul Locana, unde populația este extrem de îmbătrânită și majoritatea tineerilor au plecat spre orașele mari? În Italia exisă 139 de sate cu mai puțin de 150 de locuitori.
 
Mulți dintre cei nou-veniți sunt tineri care lucrează la distanță, dar și italieni care se întorc în locurile natale. Andrea Ungari, profesor de istrie contemporană la universitate LUISS din Roma, declară însă că administrațiile locale nu vor reuși să abordeze problemele care i-au determinat anterior pe localnici să părăsească satele italienești.
 
„Aceste oferte sunt făcute pentru a atrage străinii care tânjesc după frumusețea Italiei și o vacanță eternă într-un loc însorit. Pe termen lung însă, este nevoie de modernizarea infrastructurii, crearea unor spitale și eficientizarea serviciilor, în special pentru pensionari. Este nevoie de un plan pe termen lung pentru a dezvolta un teritoriu local și pentru ca oamenii să rămână în aceste locuri”, declară Ungari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...

Portugalia va construi un nou aeroport la Lisabona

Acest nou aeroport, care se va numi Luis de Camoes, „are...

CCIR - Protocol de colaborare cu Ministerul Educației

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...

Ambițiile spațiale ale Chinei reprezintă o amenințare?

Pe 3 mai, China a lansat una dintre cele mai ambițioase...


pixel