Demisie Cîţu. Chirieac: Imaginea prezentată lasă impresia că politica e făcută în altă parte, iar partidele doar execută
Autor: DCBusiness Team | 02 apr 2022, 14:30
Florin Cîțu
Florin Cîțu
Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al PNL. Ce anume l-a determinat să facă acest pas? Jurnalistul Bogdan Chirieac a comentat evenimentul. 

”Este greu de estimat actuala poziție a Partidului Național Liberal. Probabil că de jenă colegii lui nu venit la sediul partidului. Omul venise la partid să-și prezinte demisia, după puciul organizat în urma vizitei sale în Statele Unite. Lăsând la o parte semnalul pe care-l dă partenerului strategic, pentru că Florin Cîțu s-a dus în calitatea sa de președinte al Senatului și președinte al PNL. Iar acolo a avut întâlniri, cu Nancy Pelosi, cu președinta Băncii Mondiale. Iar când a ajuns acasă, l-au dat jos din funcție, a spus Bogdan Chirieac într-o intervenție la Antena3. 

Asta este știrea

În opinia jurnalistului, ”PNL nu a avut puterea să se prezinte în fața lui Florin Cîțu pentru a-i primi demisia, nu pentru altceva. Bun, a demisionat, domnul premier general Ciucă va fi numit și președinte PNL. Sunt convins că lucrul acesta va avea o importanță copleșitoare asupra calității guvernării. Până acum din acest motiv nu a guvernat guvernul bine, pentru că domnul general Ciucă nu era și președinte PNL”, a apreciat analistul. 

Între timp s-a anunțat că mai mulți lideri PNL se află la Zalău pentru alt eveniment, în cadrul căruia ministrul Lucian Bode a ținut un discurs. ”Știrea este că domnul Lucian Bode, ministrul de Interne, poate ține un discurs. Asta este știrea, dați-mi voie să subliniez. Este la fel de importantă ca demisia lui Florin Cîțu din funcția de președinte al PNL”, a comentat Bogdan Chirieac. 

Un gust amar

Rugat să tragă o concluzie, jurnalistul a declarat: ”Domnul Nicolae Ciucă este noul președinte al PNL. Dar imaginea prezentată lasă un gust amar, lasă impresia că, în România, politica nu mai este făcută de partidele politice. E făcută în altă parte și partidele politice doar execută. Iar asta din cauză că Florin Cîțu a fost singur în sediul PNL. Este un partid politic, iar președintele partidului a venit să își prezinte demisia. Și nu s-au dus acolo. Eu mă întreb dacă la PSD vor avea, tot așa, o dovadă la fel de percutantă că politica este făcută în altă parte și partidul doar o execută? 

Citește și Cutremur în Guvern după ce Cîțu și-a anunțat demisia de la șefia PNL. Cine pleacă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Controale la companiile din energie ale Inspecției Muncii

Inspecţia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de...

Ultimul 747 de la Boeing: "Regina aerului" devine istorie

A revoluționat aviația și, cu cocoașa lui...

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Crossuri externe