Demisie la BBC. Relații delicate cu premierul Marii Britanii

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
BBC a anunţat luni că va aloca 100 de milioane de lire sterline
BBC a anunţat luni că va aloca 100 de milioane de lire sterline
Directorul general al BBC, Tony Hall, a anunţat luni că va demisiona în vară din gigantul mass-media publice britanice, care se confruntă cu provocarea de a câştiga o nouă audienţă şi se află în relaţii delicate cu puterea prim-ministrului Boris Johnson.

În scrisoarea de demisie, Hall explică această decizie "dificilă" luată după şapte ani în funcţie şi că doreşte să acorde prioritate "intereselor organizaţiei". BBC are un statut ce îi asigură misiunea până în 2027 şi va fi revizuit la jumătatea termenului în primăvara anului 2022. Hall consideră că este "corect" ca succesorul său să fie instalat înainte de această revizuire.

Hall a evidenţiat de asemenea valorile apărate de acest post. "În epoca fake news, rămânem etalon pentru imparţialitate şi adevăr. Ceea ce reprezintă BBC este preţios pentru această ţară ", a subliniat el. El a mai declarat că părăseşte o media devenită "mai inovatoare, mai deschisă, mai incluzivă, mai vigilentă din punct de vedere comercial", dar care trebuie să continue adaptarea şi reforma.

BBC trebuie "să facă mai mult" pentru a atrage un public tânăr, în lipsa căruia riscă să piardă "o generaţie" de potenţiali contribuabili la redevenţe (154,50 lire sterline sau 178 de euro), principala sa sursă de venituri, a avertizat în octombrie anul trecut autoritatea audiovizuală britanică, Ofcom.

Citește și Scandal de spionaj la Airbus. Au fost concediați 16 angajați

Dar Ofcom a amintit de asemenea că BBC este uneori văzut ca reprezentând o "mică burghezie albă" centrată pe Londra. Media publică a fost criticată, atât de dreapta cât şi de stânga, pentru modul de tratare a campaniei în vederea alegerilor legislative de luna trecută.

Printre altele, prim-ministrul Boris Johnson s-a pronunţat pentru reducerea taxelor şi a amenzilor pentru cei care nu le achită, punând în discuţie finanţarea grupului unde sunt angajaţi peste 2.000 de jurnalişti. BBC se confruntă de asemenea cu o revoltă pe plan intern cu privire la egalitatea salarială. Simţindu-se dezavantajate în comparaţie cu colegii lor bărbaţi, mai multe prezentatoare au dat postul în judecată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Insolvență / FOTO: Freepik
Rompetrol
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM

pixel