Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Europa a încheiat iarna cu un volum record de gaze în depozite, ceea ce a împins prețurile futures înapoi la nivelurile de dinaintea crizei pornite de invazia Rusiei în Ucraina.
Instalațiile de stocare din Uniunea Europeană și Regatul Unit erau pline în proporție de 62% la 5 martie, comparativ cu o medie de 41% la aceeași dată între 2011 și 2020.
Iarna 2023/24 a fost caracterizată de temperaturi și mai mari și vânturi mai puternice decât media din alți ani, ceea ce a redus cererea de încălzire și, în același timp, a stimulat producția de energie eoliană, creând o dublă reducere a consumului de gaze.
În această iarnă cererea de încălzire a fost cu 14% sub media pe termen lung la Londra și cu 25% sub medie la Frankfurt, în Germania, conform Reuters.
Stocurile au închis iarna în jurul valorii de 664 TWh, stabilind un record și depășind maximele anterioare de 629 TWh la sfârșitul iernii 2022/23 și 609 TWh la sfârșitul iernii 2019/20.
Prețurile ridicate și politicile guvernamentale de reducere a consumului de gaze și electricitate au contribuit la evitarea penuriei, dar iernile blânde consecutive au jucat un rol mai important în asigurarea aprovizionării cu energie.
Prețurile futures pe prima lună, ajustate în funcție de inflație, au scăzut la o medie de doar 26 de euro pe megawatt-oră în februarie, în scădere de la 46 de euro în octombrie 2023 și de la un nivel record de 245 de euro în august 2022.
Prețurile mici ar trebui să încurajeze în cele din urmă industriile producătoare mari consumatoare de energie, care au oprit instalațiile în 2022 și 2023.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...