Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Cutremurele din Turcia și Siria, furtunile din Statele Unite și alte dezastre naturale au provocat pierderi asigurate estimate la 95 de miliarde de dolari în 2023, în scădere față de anul precedent, dar în continuare peste media pe termen lung, a anunțat marți compania de asigurări Munich Re, conform Reuters.
Bilanțul pierderilor cauzate de catastrofele naturale acoperite de asigurări este mai mic decât cele 125 de miliarde de dolari înregistrate în 2022 și este, de asemenea, mai mic decât o estimare de 100 de miliarde de dolari publicată luna trecută de rivalul Swiss Re.
Dar cifra din 2023 de la Munich Re, cel mai mare reasigurător din lume, este peste media pe 10 ani de 90 de miliarde de dolari și mult peste media pe 30 de ani de 57 de miliarde de dolari.
Cutremurele din Turcia și Siria au fost cele mai distructive evenimente, provocând 58.000 de morți, pierderi totale de 50 de miliarde de dolari și 5,5 miliarde de dolari în pierderi acoperite de asigurări.
Dar ceea ce s-a remarcat în 2023, potrivit Munich Re, nu au fost evenimentele mari unice, ci numeroasele furtuni regionale severe din Statele Unite și Europa, care se intensifică ca urmare a schimbărilor climatice.
"Zgomotul de fond a devenit mai puternic. Evenimentele de pierdere care anterior erau considerate secundare și recunoscute ca "riscuri secundare" mai puțin semnificative au devenit un factor major de pierdere", a declarat Ernst Rauch, cercetător șef în domeniul climei la Munich Re, pentru Reuters.
Pierderile totale cauzate de catastrofele naturale, inclusiv cele neacoperite de asigurări, au fost de 250 de miliarde de dolari în 2023. Această cifră este similară cu cea din 2022 și cu media din ultimii cinci ani, dar peste tendințele pe 10 și 30 de ani.
America de Nord a reprezentat din nou o mare parte din pierderi, deși sezonul uraganelor a fost relativ blând.
Oamenii de știință au declarat că încălzirea atmosferei Pământului va provoca mai multe pagube în următoarele decenii.
În unele cazuri, asigurătorii au majorat tarifele practicate ca urmare a creșterii probabilității dezastrelor, iar în unele locuri au încetat să mai ofere acoperire.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...