Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Potrivit studiului ”Vreme, climă și catastrofe”, anul trecut economia globală a înregistrat pierderi de 313 miliarde de dolari din cauza dezastrelor naturale, valoare care este cu 4% peste media secolului 21. Din acest total, companiile de asigurări au acoperit 132 de miliarde de dolari. Reiese, astfel, că 2022 a fost al cincilea an cel mai costisitor din istorie pentru industria asigurărilor.
Datele AON arată că aproape 75% din pierderile globale asigurate s-au înregistrat în SUA, iar decalajul global de protecţie a ajuns la 58%, adică mai mult de jumătate dintre aceste pierderi economice nu sunt acoperite de asigurări. Autorii studiului dau ca exemplu în acest sens cutremurul devastator din Turcia, care a generat daune de circa 90 de miliarde de dolari, din care că doar 42% din pagube au fost acoperite de asigurări.
"Cutremurul care a avut loc în luna februarie a acestui an nu este doar o tragedie pentru Turcia, ci are şi repercusiuni la nivel global, inclusiv aici, în România. Când piaţa asigurărilor este afectată într-o ţară, preţurile vor creşte nu doar în acea piaţă, ci pe plan global. Este esenţial să înţelegem că asiguratorii au un rol cheie în gestionarea acestor provocări, implementând strategii de protecţie şi adaptare la nivel de piaţă. Totodată, e important să discutăm despre pierderile şi daunele la nivel de proprietăţi, fie că sunt rezidenţiale sau comerciale, şi să ne confruntăm cu realitatea că riscurile climatice sunt o problemă globală, ce necesită acţiune colectivă şi responsabilă. Avem nevoie de o strategie integrată, globală şi locală, care să permită adaptarea şi protecţia eficientă împotriva viitoarelor riscuri climatice. Cred ca ar trebui să înţelegem şi că pe măsură ce economia României creşte, va creşte şi valoarea daunelor pe care va trebui să le acoperim în mod individual sau colectiv", a explicat Eugen Anicescu, CEO AON România.
În cazul României, studiul subliniază că, anul trecut, incendiile de pădure au nimicit 163.000 de hectare de teren, cu pagube considerabile, fapt ce ne-a plasat pe locul 2 în Europa, după Spania, unde au ars 316.000 de hectare de teren. Studiul AON prognozează că, alături de România, ţări precum Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia sau Cipru, prezintă un risc mare de catastrofe cauzate de seisme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...