Dezastru în Sardinia, după ce lăcustele au invadat insula
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Invazie uriașă de lăcuste pe insula italiană Sardinia.

Roiuri uriașe de lăcuste fac ravagii pe insula italiană Sardinia, sosind cu o lună mai devreme decât în anii precedenți. Cea mai afectată zonă este provincia Nuoro, unde insectele au decimat culturile de pe 25.000 de hectare de teren, după ce în 2019 s-a înregistrat o invazie despre care se spune că a fost cea mai gravă din ultimele decenii.

Leonardo Salis, președintele Coldiretti din provincia Nuoro, asociația agricultorilor italieni, a declarat că atacul lăcustelor a distrus culturile unui întreg câmp, aruncând în aer luni întregi de muncă și investiții ale agricultorilor, notează The Guardian. Lăcustele distrug, de asemenea, grădinile de legume.

Salis a declarat că, după trei ani de plângeri și de propuneri adresate autorităților pentru combaterea insectelor, „suntem șocați că încă mai vorbim despre invazia lăcustelor".

„Fermierii sunt dezamăgiți, iar anul acesta unii dintre ei și-au schimbat planul de cultură pentru a încerca să limiteze pagubele, deoarece știau că nu se va schimba nimic. Printre altele, ei nu au primit încă niciun euro pentru a compensa daunele suferite", a afirmat Salis. Invazia vine la câteva zile după ce autoritățile regionale au aprobat despăgubiri de 2 milioane de euro (1,7 milioane de lire sterline) pentru fermierii ale căror culturi au fost afectate de insecte în 2021, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...


pixel