Diaspora trimite mai mulţi bani în ţară. Care este motivul

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Numărul transferurilor de bani din diaspora către România va creşte cu aproximativ 15%, în aprilie, comparativ cu datele din luna anterioară, arată estimările unei companii specializată în transferuri internaţionale de bani.

Conform unui studiu realizat de TransferGo, motivul principal pentru care românii din diaspora trimit în mod regulat bani în ţară este acela de a îşi susţine familia şi rudele rămase acasă (70%), în timp ce pentru 25% scopul este de a economisi într-un cont din România.

Comparativ cu anul precedent, în 2021, compania a înregistrat o creştere cu 30% a transferurilor efectuate către România din ţările nordice şi Germania, "ceea ce indică faptul că mulţi români s-au orientat în ultimii doi ani către ţări cu o situaţie politică şi economică mai stabilă".

Potrivit datelor colectate de TransferGo, ca urmare a unor evenimente internaţionale, precum Brexit sau pandemia COVID-19, o pondere de 15% dintre clienţii platformei şi-au schimbat deja adresa de reşedinţă din Regatul Unit cu una dintre ţările nordice sau Germania, iar un număr considerabil de români s-au întors în aceeaşi perioadă din Marea Britanie, cu intenţia de a se reloca ulterior într-o ţară cu o situaţie mai stabilă, unde pot câştiga venituri mai mari.

"Comunitatea românilor din diaspora numără peste 6 milioane de persoane şi tot atâtea poveşti de viaţă, iar TransferGo este soluţia cea mai la îndemână pentru imigranţii români care lucrează în străinătate şi trimit bani acasă, fiind ieftină - datorită taxelor mai mici faţă de metodele de transfer tradiţionale, simplă - prin eliminarea procedurilor birocratice întâmpinate la transferul bancar şi rapidă - prin posibilitatea de transfer instant", se menţionează în comunicat.

Cât priveşte estimările pentru luna aprilie, reprezentanţii companiei anticipează o creştere cu circa 15% a numărului transferurilor de bani către România din partea conaţionalilor plecaţi în străinătate.

TransferGo este o companie de transfer internaţional de bani online, în timp real, numără peste 3,5 milioane de clienţi din întreaga lume şi facilitează transferurile de bani online, rapid şi în condiţii de siguranţă, în 40 de monede diferite. Compania a fost înfiinţată în anul 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, TransferGo are birouri şi în Vilnius, Berlin, Istanbul şi Varşovia. În România, TransferGo este prezentă din anul 2015, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

BVB

Bursa de Valori București începe săptămâna cu evoluții mixte

BET și BET-NG în scădere, BET-FI și BET-BK în ușoară...

Strângere de mână / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Investitorii români sunt îngrijorați
Indici bursieri
Autoturisme noi, transportate pe un trailer / Foto: Freepik

Furnizorii auto își joacă viitorul la bursă

Sectorul furnizorilor de echipamente auto traversează o...

Marcel Boloș
Bani

Băncile au împrumutat statul cu peste 540 milioane lei

Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.

Foto: Freepik.com
Tractor
Farmacie

Trump a pus gând rău producătorilor de medicamente

Nu este pentru dată când președintele american atacă...

Diamante
Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă

pixel