Diferența URIAȘĂ între vaccinurile Pfizer și Sinovac. Care este mai eficient
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Persoanele nevaccinate riscă restricţii legate de coronavirus, avertizează un înalt oficial german
Persoanele nevaccinate riscă restricţii legate de coronavirus, avertizează un înalt oficial german
Există o diferență substanțială în cantitatea de anticorpi pe care vaccinurile ARNm și vaccinurile inactivate le pot genera împotriva SARS-CoV-2, potrivit unui studiu din Hong Kong.

Cercetarea, publicată joi în The Lancet, a constatat că nivelurile de anticorpi în rândul lucrătorilor din sănătate din Hong Kong care au fost complet vaccinați cu vaccinul cu ARNm al  BioNTech SE sunt de aproximativ 10 ori mai mari decât cele observate la cei imunizați cu serul produs de Sinovac.

”Diferența de concentrații de anticorpi neutralizanți identificată în studiul nostru s-ar putea traduce în diferențe substanțiale în eficacitatea vaccinului. ”, spun cercetătorii.

Descoperirea se adaugă unui număr tot mai mare de dovezi care sugerează superioritatea vaccinurilor ARNm în asigurarea unei protecții puternice și cuprinzătoare împotriva Sars-CoV-2 și a variantelor sale, în comparație cu vaccinurile dezvoltate prin metode mai tradiționale, cum ar fi cele cu viruși inactivați.

NOU AVERTISMENT lansat de OMS. Va fi și MAI PERICULOS

Țări precum Israel sau SUA, care s-au bazat în principal pe vaccinurile ARNm de la Pfizer Inc. și partenerul german BioNTech, precum și Moderna Inc., au înregistrat o reducere semnificativă a infecțiilor. Țările care folosesc în principal serurile clasice cu virus inactivat de la Sinovac și Sinopharm din China au avut o reducere mult mai mică a cazurilor deși utilizarea ambelor tipuri a prevenit în mod semnificativ formele grave de Covid cât și decesele.

Eficacitatea mai scăzută a vaccinurilor inactivate a determinat țări de la Thailanda până în Emiratele Arabe Unite să ofere oamenilor deja vaccinați încă un vaccin de rapel, deoarece varianta delta, mai infecțioasă, alimentează o reapariție a infecțiilor.

Studiul din Hong Kong a sugerat, de asemenea, că cercetările viitoare ar putea analiza modul în care vaccinurile de rapel pot crește nivelul anticorpilor și protecția în rândul persoanelor vaccinate cu serurile bazate pe virușii inactivați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel