Dinamită neexplodată descoperită în cantități mari
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
30 de bucăţi de dinamită din al doilea război mondial au fost descoperite în judeţul Neamţ, cu ocazia unor săpături arheologice la monumentul istoric “Hanul de la Şerbeşti".

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ spun că au fost anunţați despre faptul că în comuna Ştefan cel Mare – Hanul de la Şerbeşti a fost descoperită muniţie neexplodată.

Echipa pirotehnică cu o autospecială pentru intervenţii pirotehnice a descoperit 22 bucăţi dinamită calupuri de 100 grame fiecare şi 8 bucăţi fragmente calupuri dinamită provenită din al doilea război mondial.

Muniţia a fost găsită de un angajat al Complexului Muzeal Judeţean Neamţ în timpul unor săpături în cadrul şantierului arheologic aferent monumentului istoric “Hanul de la Şerbeşti”.

Explozivul a rămas la locul descoperirii pe timpul nopţii, paza acestuia fiind asigurată de un echipaj de jandarmi, distrugerea urmând să se desfăşoare marţi, pe raza localităţii Ştefan cel Mare, au precizat reprezentanţii ISU Neamţ. Sursa citată a menţionat că echipa pirotehnică a verificat zona şi nu a mai descoperit alte elemente de muniţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel