Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
"Creşterea de impozite nu este o măsură care să stimuleze economia. Majorarea de impozite se face, eventual, într-o perioadă de mare creştere economică şi nici atunci, pentru că trendul general nu e acesta. Mai ales într-un stat eşuat care nu-ţi oferă nimic. Sunt oameni care plătesc de şase ori asigurările de sănătate - aceeaşi persoană - şi nu au beneficiat niciodată", a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac.
Despre discuţiile despre o posibilă majorare a taxelor şi impozitelor locale, Bogdan Chirieac a spus: "Nu vă luaţi de cifre, dar impozitul local pentru un apartament de două camere în Bucureşti este de câteva zeci de lei. E un impozit ridicol de mic. Nu-l face 2.000 de lei pe an. Nu-l creşte de o sută de ori de la 20 de lei la 2.000 de lei, dar eu ştiu, poţi să încerci să-l creşti progresiv: de la 20 de lei la 40 de lei, peste încă doi ani la 60 şi aşa mai departe. Adică să o faci cu măsură atunci când vine vorba despre impozite".
Profesorul de macroeconomie a spus că rezultatele ne pun în situația de a plânge cu un ochi și de a râde cu celălalt. Acesta a subliniat că această creștere se bazează de fapt pe explozia inflației: ”Adică avem aici o explicație cât se poate de simplă! Inflația a ridicat acești indicatori și avem o creștere. Pe de altă parte eu nu aș nega nici faptul că această plafonare a prețului energiei, pe care nu o consider o rezolvare ci doar o amânare, a dat totuși o anumită stabilitate în evaluarea business-ului și a business planurilor”, a afirmat analistul și a continuat spunând că: ”Deci a fost un element care a dat cumva posibilitate economiei reale să plece pe o bază stabilă, să nu mai aibă incertitudini de la o lună la alta și asta a contribuit și la rezultate mai bune”.
Profesorul a amintit că: ”În rest trebuie să vedem că, pe de altă parte, toți care analizează economia României au o părere total diferită. Că economia României cade, nu se dezvoltă, nu are ritmul de natură să ne dea speranța că 2023 va fi un an bun. Prima a fost Banca Mondială, apoi Fondul Monetar iar acum Uniunea Europeană, care e cea mai aproape de noi. Aceasta din urmă spunea foarte clar că vom avea o cădere importantă a ritmului în 2023. Ceva mai mult de 2 și ceva la sută”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...