Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat în cursul nopţii o serie de sancţiuni care vizează 182 firme din Rusia şi Belarus, precum şi trei persoane fizice. Firmele sunt implicate în principal în transportul de mărfuri, fabricarea de produse chimice şi leasing auto.
RBI operează atât în Rusia cât şi în Belarus, realizând aproximativ jumătate din profitul său în Rusia, fiind una dintre băncile europene cele mai expuse la această piaţă.
Deseori Ucraina a cerut companiilor, inclusiv RBI, să părăsească Rusia, chiar dacă cele mai recente sancţiuni nu vor avea probabil un impact semnificativ asupra afacerii RBI de pe piaţa rusă.
"Decizia politică a Guvernului ucrainean de a pune pe lista de sancţiuni aproximativ 30 de companii de leasing din Rusia, inclusiv Raiffeisen Leasing Russia, înseamnă că bunurile luate în leasing de clienţii Raiffeisen Leasing Russia pot fi confiscate pe teritoriul Ucrainei", a declarat un purtător de cuvânt al RBI.
"Raiffeisen Leasing Russia este subsidiara deţinută integral de Raiffeisenbank Russia. Volumul de leasing pe care l-a finanţat se situa la aproximativ 362 milioane de euro la 31 decembrie 2022. Divizia nu a finalizat niciun nou contract de leasing de la începutul războiului", a adăugat purtătorul de cuvânt.
Citește și:
Raiffeisen nu renunță la piața rusă. Are chiar mari așteptări
Raiffeisenbank, divizia din Rusia a grupului bancar Raiffeisen Bank International (RBI), se aşteaptă să-şi depăşească rivalii în 2019, deoarece industria se adaptează sancţiunilor internaţionale care au afectat pieţele financiare ruseşti, a afirmat joi Nikita Patrakhin, membru al Board-ului şi şeful diviziei de investiţii bancare, într-un interviu acordat Reuters.
Băncile străine din Rusia au fost sub presiune din 2014, când au fost impuse Moscovei sancţiuni în urma anexării Crimeei. Câteva bănci străine şi-au redus semnificativ expunerea la Rusia, dar altele s-au adaptat noilor circumstanţe şi s-au extins în sectoare care nu sunt sub incidenţa sancţiunilor, atrăgând noi clienţi de la băncile de stat.
În Rusia, randamentul capitalului propriu (ROE) este mai ridicat decât în orice economie emergentă. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...