Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Lira sterlină a crescut înaintea unei reuniuni a Băncii Angliei, în timp ce coroanele suedeză și norvegiană au avansat ușor după decizii conforme cu așteptările din partea băncilor centrale ale acestor țări.
În centrul atenției a fost, însă, dolarul, care a crescut miercuri cu până la 2% față de un set de valute, deoarece investitorii s-au orientat spre active americane despre care se așteaptă să beneficieze de politicile propuse de Trump privind tarifele și taxele.
Victoria lui Trump nu este de așteptat să aibă un impact imediat asupra Fed-ului, care este așteptat să reducă rata dobânzii cu 25 de puncte de bază mai târziu în cursul zilei. Totuși, investitorii vor începe să fie atenți la numirile-cheie pe care le-ar putea face Trump, precum și la posibilitatea ca Partidul Republican să câștige ambele camere ale Congresului într-un așa-numit „Red sweep”, ceea ce ar putea influența modul în care va putea implementa unele dintre propunerile sale.
„Dacă se întâmplă acest lucru, atunci probabil, la nivelul pieței, vom concluziona că el va putea să implementeze mai multe dintre măsurile sale fiscale, ceea ce ar putea susține dolarul”, a declarat Jane Foley, strateg valutar la Rabobank.
„Va fi multă dezbatere pentru a înțelege exact care va fi impactul inflației și cum va reacționa Fed. Dar, în general, cred că toate acestea vor susține dolarul până în 2025”, a adăugat ea.
Pe termen mai scurt, traderii vor să vadă ce semnale va transmite Fed-ul cu privire la luna decembrie și la evoluțiile viitoare, mai ales după raportul privind locurile de muncă din octombrie de săptămâna trecută, care a fost sub așteptări din cauza perturbărilor provocate de recentele uragane și greve.
Victoria lui Trump a alimentat și speculațiile conform cărora Fed-ul ar putea reduce dobânzile într-un ritm mai lent și la o amplitudine mai mică, deoarece politicile sale privind restricționarea imigrației ilegale și introducerea de noi tarife ar putea stimula inflația.
În prezent, piețele estimează o probabilitate de aproximativ 67% ca Fed-ul să reducă dobânzile și luna viitoare, în scădere de la 77% marți, potrivit Fed Watch Tool al CME Group.
Indicele dolarului, care măsoară moneda americană în raport cu alte șase valute, a scăzut cu 0,3%, situându-se la 104,84, după ce miercuri a atins cel mai înalt nivel de la 3 iulie, înregistrând cea mai mare creștere de o zi din septembrie 2022, de 1,5%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...