Scăderi pe linie la BVB: SIF-urile, cele mai mari pierderi
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Dolarul a scăzut miercuri, afectat de o inflație redusă în luna aprilie în Statele Unite, investitorii preferând să păstreze prudență, în ciuda suspendării parțiale și temporare a suprataxelor vamale reciproce dintre Beijing și Washington.
„Ascensiunea dolarului de după armistițiul vamal nu a durat mult”, observă Stephen Innes, de la SPI AM. „Ceea ce părea a fi începutul unei evoluții spectaculoase s-a transformat într-un miracol de o zi, de o singură ședință”, cea de luni, moneda americană fiind ulterior afectată de „slăbiciunea inflației americane”.
Potrivit indicelui CPI pentru aprilie, publicat marți, creșterea prețurilor a încetinit mai mult decât se așteptau analiștii, ajungând la 2,3% pe un an, din cauza scăderii semnificative a prețurilor la combustibili. Inflația de bază, care exclude prețurile volatile ale alimentelor și energiei, a rămas stabilă, conform previziunilor, la 2,8% pe un an.
Piața rămâne precaută
Investitorii adoptă o atitudine prudentă în așteptarea unor progrese sustenabile pe frontul războiului comercial, după ce Statele Unite au acceptat să reducă suprataxele vamale la produsele chinezești la 30%, în timp ce China va reduce la rândul ei taxele la 10% pentru bunurile americane. Această reducere a fost pusă formal în aplicare miercuri, cu o valabilitate de 90 de zile.
Pe partea Uniunii Europene, secretarul Trezoreriei americane, Scott Bessent, a declarat săptămâna aceasta că negocierile comerciale vor necesita mai mult timp, deoarece, în opinia sa, bătrânul continent suferă de un „deficit de acțiune colectivă”, fiind necesar ca statele membre să ajungă mai întâi la un consens intern înainte de a începe discuțiile comerciale.
Dolarul pierde teren pe piețele valutare
În jurul orei 09:20 GMT, dolarul pierdea 0,61% în fața euro, ajungând la 1,1254 dolari, și scădea cu 0,34% față de lira sterlină, situându-se la 1,3353 dolari.
Bazându-ne pe indicele Dollar Index, care compară moneda americană cu un coș de alte valute majore, dolarul a recuperat aproximativ 2,6% față de minimele din aprilie, dar rămâne în scădere cu aproximativ 3,5% comparativ cu nivelul său de deschidere din aceeași lună.
„Ceea ce confirmă ideea că, în ciuda unei ridicări parțiale a tarifelor vamale”, războiul comercial „a redus cererea pentru active denominate în dolari americani”, concluzionează Patrick Munelly, analist la Tickmill.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de Valori București (BVB) a încheiat sesiunea de...
Datele privind inflația americană, o dezamăgire pentru...
Câteva zile s-a spus că Orgnizația Țărilor Exportatoare...
Material 3 Expressive: un nou suflu pentru Android.
India analizează posibilitatea...
Executivul spaniol continuă să lucreze pentru a „face...
Contul curent al balanţei de...
Dobânzile scad ușor, dar randamentele titlurilor de stat...
Primăria Municipiului București...
Declarația privind beneficiarul...
Permisul de conducere european...
Taxele judiciare de timbru...
Comisia Europeană lansează o...
Profitul net al Hidroelectrica...
INS a cumunicat că producţia industrială a României a...
Președintele rus Vladimir Putin...
Fiscul schimbă regulile...
BNR păstrează dobânda cheie în...