Dolarul, incapabil să reziste pe o linie de plutire

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Dolari
Dolari
Dolarul a scăzut luni, în absența unor schimbări reale pe frontul războiului comercial dintre Washington și Beijing.

În aceste condiții, moneda americană a continuat să fie afectată de temerile privind economia Statelor Unite, în contextul în care mai mulți indicatori economici cheie urmează să fie publicați în această săptămână.

În jurul orei 19:20 GMT, moneda americană a pierdut 0,48% în fața euro, la 1,1419 dolari, cedând 0,86% față de lira sterlină, la 1,3429 dolari.

Nicio evoluție notabilă în conflictul comercial

„În esență, este vorba doar de o consolidare a piețelor (în condițiile în care) nu au existat noutăți pe frontul războiului comercial”, a estimat pentru AFP Shaun Osborne, de la Scotiabank.

Secretarul american al Trezoreriei, Scott Bessent, a declarat luni că tarifele vamale americane asupra produselor importate din China „nu sunt sustenabile din partea chineză, așa că este posibil să decidă să mă sune”, adăugând că Statele Unite se află într-o poziție mai favorabilă.

China a anunțat luni că nu a existat recent niciun apel telefonic între președintele Xi Jinping și omologul său american, contrazicând afirmațiile lui Donald Trump, care susținuse că ar fi discutat cu liderul chinez.

Piețele prudente înaintea publicării datelor economice

De asemenea, operatorii de schimb valutar manifestă prudență înaintea publicării unei serii de date economice, pe lângă numeroasele rezultate financiare ale companiilor.

Miercuri, sunt așteptate publicarea indicelui oficial PCE — indicatorul de inflație preferat de banca centrală americană (Fed) — și a PIB-ului Statelor Unite pentru primul trimestru, perioadă în care Donald Trump și-a reluat mandatul la Casa Albă și a început să ia decizii economice spectaculoase care au zguduit atât economia națională, cât și pe cea internațională.

Așteptări privind șomajul și piața muncii

Vineri, investitorii vor analiza datele privind crearea de locuri de muncă în sectorul privat american, conform sondajului lunar ADP/Stanford Lab.

„Rata șomajului ar trebui să rămână stabilă la 4,2%, semn că piața muncii din SUA este afectată, dar nu s-a prăbușit complet”, estimează Kathleen Brooks, analistă la XTB.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres
Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness

pixel