Avertisment: Garniturile CFR ar putea rămâne pe loc din cauza unui posibil blackout
Una dintre companiile care...
Dolarul american a atins 1,1270 pentru un euro, în timp ce Dollar Index, ce compară bancnota verde cu un coș de alte valute majore, a crescut cu 0,63%, depășind din nou pragul de 100 puncte, până la 100,26 puncte.
„În sfârșit constatăm puțină liniște, piața începând să accepte ideea că Trump este, ce-i drept, serios, dar nu categoric (...) în privința tarifelor vamale”, a comentat pentru AFP Christopher Vecchio, de la Tastylive.
Trump dă înapoi în privința tarifelor auto?
Ultima informație privind taxele vamale americane: Donald Trump a dat de înțeles că este deschis unui compromis în privința suprataxelor de 25% care afectează de două săptămâni importurile de automobile și piese auto în SUA.
După ce mari grupuri auto americane au tras un semnal de alarmă cu privire la impactul acestor măsuri asupra activității lor, președintele american a declarat că este dispus să „vadă cum poate ajuta constructorii”, asigurând că nu dorește să „facă rău nimănui”.
„Dacă SUA nu intenționează să se retragă complet din sistemul comercial global, scăderea dolarului ar putea fi exagerată”, au transmis analiștii de la Brown Brothers Harriman.
Totuși, au adăugat ei, „ne așteptăm ca slăbiciunea dolarului să continue și considerăm că orice revenire este destul de limitată, indiferent de evoluția datelor economice americane.”
Lira sterlină se întărește
Pe de altă parte, lira sterlină s-a impus în fața euro, câștigând 0,86% față de moneda europeană, la 85,32 pence pentru un euro.
Potrivit datelor oficiale publicate marți, rata șomajului din Regatul Unit a rămas stabilă la 4,4% în cele trei luni încheiate în februarie, iar creșterea salariilor (excluzând primele) s-a menținut la un ritm anual de 5,9%.
„Aceste date subliniază persistența creșterii salariale în Marea Britanie, ceea ce determină Banca Angliei să adopte o abordare mai prudentă în ceea ce privește relaxarea politicii monetare decât alte bănci centrale majore”, explică Derek Halpenny, de la MUFG.
În același timp însă, aceste cifre „sunt în continuare compatibile cu un ritm trimestrial de reduceri ale ratei dobânzii de un sfert de punct procentual”.
În acest moment, piețele mizează pe o reducere a ratei de politică monetară la următoarea ședință a Băncii Angliei din luna mai, precum și pe o reducere similară din partea Băncii Centrale Europene (BCE) la finalul reuniunii sale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Una dintre companiile care...
Peste 14.000 de proiecte de...
Guvernul a aprobat miercuri o...
Curs valutar BNR, 16 aprilie...
Analistul Adrian Negrescu trage...
Este o listă întreagă de...
Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...
Calendarul fiscal al lunii...
APCE (Asociaţia Prosumatorilor...
Acțiunile producătorilor...
O încercare de a evita noile...
O nouă scădere impresionantă a...
Președintele american Donald...
Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...
Proiectele de acte normative...
Industria farmaceutică amenință...
Perturbări conjuncturale, dar...
Numărul prosumatorilor a...
Guvernul prelungește cu cinci...
Salariul mediu net a crescut la...
Guvernul urmează să adopte o...