Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a afirmat că se aşteaptă ca dolarul SUA să rămână monedă de rezervă a lumii, atât timp cât instituţiile democratice şi statul de drept continuă să existe în Statele Unite, transmite Reuters
"Statutul dolarului de monedă de rezervă a lumii este extrem de important pentru noi. Cred că motivul pentru care avem acest statut se datorează în mare măsură instituţiilor noastre democratice reprezentative, statului de drept şi faptului că avem, în general, un nivel ridicat al stabilităţii preţurilor", a declarat Powell în faţa Comitetul de servicii financiare din Congresul SUA.
Acesta a adăugat: "Cred că dolarul va rămâne monedă de rezervă atât timp cât există aceste lucruri".
Conform datelor FMI, în trimestrul patru din 2022, ponderea dolarului american în rezervele valutare internaţionale a scăzut la 58%, cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.
Istoria arată că statutul de monedă de rezervă globală "nu este unul permanent, dar este unul de durată", a explicat Powell.
El a declarat că nu există nicio altă ţară care combină elemente ca stat de drept, stabilitatea preţurilor şi instituţii democratice solide.
"Cred că în cazul SUA, atât timp cât menţinem aceste caracteristici ale guvernului nostru şi ale ţării noastre putem continua să avem moneda de rezervă a lumii", a concluzionat şeful Fed.
Piața metalelor prețioase a ignorat declarațiile șefului FED
Prețul aurului a rămas, practic, neschimbat în cursul trazacțiilor din dimineața zilei de joi, pe fondul relansării discuțiilor cu privire la noi majorări ale dobânzii de referință a Rezervei Federale a SUA. Prin urmare, valoarea lingourilor a rămas blocată aproape de cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni.
Aurul spot a s-a menținut la 1.932,35 dolari/uncie, la ora 02,42 GMT. Contractele futures pe aur din SUA au scăzut cu 0,1%, coborând ușor la 1.942,70 dolari/uncie.
Șeful FED, Jerome Powell, a declarat, miercuri seară, în cadrul audierilor din Congresul Statelor Unite, că majorări suplimentare ale dobânzilor de referință reprezintă „o estimare destul de bună” a conducerii băncii centrale a SUA în cazul în care economia americană continuă să se mențină pe actuala traiectorie a evoluției sale.
În condițiile în care rate mai mari ale dobânzilor atenuează atractivitatea lingourilor cu randament zero, Edward Meir, analist pentru metale la Marex, a declarat că „piața încă mai crede că banca centrală este „foarte aproape” să pună capăt majorării majorărilor de dobânzi”, motiv pentru care aurul nu a reacționat prea mult. Metalul a ocupat o poziție ușor defensivă, dar prețul nu s-a prăbușit", a comentat Edward Meir. .... Citește mai departe AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...