Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
În luna martie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna februarie 2022 ca serie brută cu 34,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,6%, anunță INS.
În luna martie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna martie 2021 ca serie brută cu 4,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.
În perioada 1.I-31.III.2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de perioada 1.I-31.III.2021 ca serie brută cu 6,5%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,1%.
Comparativ cu februarie 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 34,4%, creștere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi (+40,0%), lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+25,5%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+15,0%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile nerezidenţiale (+46,7%), lucrările de construcţii inginereşti (+42,6%) şi la clădirile rezidenţiale (+11,3%). Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,6%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-23,5%)şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-3,8%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%. Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile rezidențiale și construcțiile inginerești cu 6,1%, respectiv cu 2,7%. Clădirile nerezidențiale au crescut cu 5,3%, potrivit Mediafax.
Comparativ cu martie 2021, volumul lucrărilor de construcții, ca serie brută, a crescut pe total cu 4,6%. Pe elemente de structură, creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+12,6%), lucrările de construcţii noi (+2,6%) şi la lucrările de reparaţii capitale (+1,7%). Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 25,1%, respectiv cu 0,5%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţii ingineresti cu 5,5%. Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 1,1%. Pe elemente de structură s-au evidenţiat creşteri astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+3,0%), lucrările de reparaţii capitale (+0,9%). Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 0,9%. Pe obiecte de construcţii, clădirile nerezidenţiale şi clădirile rezidenţiale au crescut cu 22,8%, respectiv cu 0,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 9,4%.
Citeşte şi: Piața locurilor de muncă BUBUIE în România
Comparativ cu perioada 1.I-31.III.2021, în primul trimestru volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut pe total cu 6,5%. Pe elemente de structură, creşteri au avut loc la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+15,0%), lucrările de reparaţii capitale (+5,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+4,1%). Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+18,3%) şi la clădirile rezidenţiale (+18,0%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 7,0%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 4,1%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,4%), lucrările de reparaţii capitale (+2,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+2,2%). Pe obiecte de construcţii creşteri au avut loc la clădirile rezidenţiale (+21,2%) şi la clădirile nerezidenţiale (+16,2%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,7%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...