Profesorul Paraschiv a început precizând că: ”Eu sunt prorector la ASE București, mă ocup de relația cu mediul de business, așa încât tema conferinței este una extrem de generoasă și o să vă împărtășesc câteva lucruri pe care noi le facem din poziția aceasta pe care o avem, de a pregăti absolvenții pentru o cât mai bună angajabilitate. În primul rând, am deschis porțile către universitate pentru absolvenți. I-am invitat să fie activi în partea de design curricular. Am creat consilii consultative la nivelul fiecărei facultăți. Vreau să spun că absolvenții noștri și partenerii din mediul business au venit cu mare drag, au propus teme, au propus discipline. În felul acesta ne-am apropiat de dorințele lor și a crescut foarte mult nivelul de angajabilitate”, a explicat profesorul.
Prorectorul ASE a mai arătat că: ”În fiecare an avem aceste întâlniri și discipline noi precum antreprenoriat, dezvoltare durabilă. Au devenit deja preocupări constante și sunt din ce în ce mai apreciate și integrate în procesul de învățământ. Totodată, avem întâlniri frecvente, în baza unor târguri de job-uri, prin care le ascultăm dorințele tuturor. Încercăm să vedem care ar fi competențele de care ei ar avea nevoie pentru o cât mai bună inserție și lucrăm cu studenții la aceste competențe. Totodată, pentru temele de doctorat și pentru proiectele pe care le realizăm, solicităm din partea partenerilor teme care să suscite interes și care să-i ajute să rezolve anumite probleme concrete din cadrul companiei. Lucrăm cu instituțiile publice, lucrăm cu autoritățile locale, lucrăm cu companiile pentru a crește gradul de implicare în societate”,a punctat profesorul Paraschiv.
O altă temă pe care prorectorul Dorel Mihai Paraschiv a abordat-o a fost cea a internaționalizării despre care a spus că ”unul din pilonii internaționalizării reprezintă angajabilitatea socială și integrarea în societate a serviciilor pe care noi le oferim și în acest sens lucrăm cu toți cei implicați, cu toți stakeholderii pentru a crește gradul de implicare al universității noastre în mediul economico-social, lucru care s-a văzut și în ultimele ediții ale clasamentelor, pentru că la acest segment universitatea s-a clasat din ce în ce mai bine”, a explicat profesorul.
Dorel Mihai Paraschiv a mai arătat că: ”Totodată, pentru a alinia competențele absolvenților, avem conferințe pe teme consacrate, anuale, cu tradiție, prin care punem la masă profesori, reprezentanți din mediul economico-social, dar și decidenți, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, tocmai pentru a dezbate și pentru a găsi soluții problemelor concrete”, a precizat reprezentantul ASE.
Expertul a vorbit și de situația geopolitică actuală: ”Contextul este unul extrem de turbulent, este unul în care noi trebuie să ne redefinim oferta educațională. Studenții noștri sunt angajați nu numai în România, dar și în Europa, ceea ce înseamnă că formarea noastră trebuie să fie aliniată standardelor europene. Prin toate aceste activități încercăm și cred că în mare măsură realizăm această aliniere a ofertei noastre educaționale cu exigențele pieței muncii, care sunt într-o continuă evoluție”, a arătat expertul și a încheiat spunând că acestea sunt câteva exemple de bune practici”, a conchis Prof. univ. dr. Dorel Mihai Paraschiv.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...