Noi modificări şi completări ale Codului fiscal, decise joi de Guvern
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Prețul Bitcoin fluctuează. În martie 2024, a atins o valoarea record, peste 73.000 de dolari. La începutul lunii august, a scăzut sub 50.000 de dolari. Apoi a crescut din nou și a oscilat între 55.000 și 65.000 de dolari timp de trei săptămâni. În ultimele zile, variația este mai strânsă, între 58.000 și 61.000 de dolari, dar pare să se stabilească. Într-un context economic foarte incert, aurul crește, iar mulți analiști au crezut că cea mai populară dintre monedele digitale va urma același curs, având în vedere că Bitcoin este definit tot o oază de liniște pe vreme de furtună. Dar, cu foarte rare excepții ce pot fi considerate mai degrabă coincidențe, acest lucru nu s-a întâmplat. Totuși, din motive întemeiate, două evenimente ar putea schimba peisajul lumii criptomonedelor.
Scăderea ratelor dobânzilor
Prima este o posibilă ajustare a ratelor dobânzilor. Jerome Powell, președintele Rezervei Federale (Fed), a ținut un discurs pe 23 august în favoarea unei reduceri a ratelor respective. Acest lucru ar trebui să se întâmple după 18 septembrie, după următoarea reuniune Fed, deoarece inflația din Statele Unite pare să fie sub control. Într-adevăr, indicele PCE (arată modificarea medie a prețurilor produselor de larg consum în SUA) arată o creștere de 2,5% pe parcursul unui an. Conform previziunilor stabilite. Alt punct: în iulie 2024, cheltuielile legate de consum au crescut cu 0,3%, față de 0,2% în luna anterioară.
Citește și Cum funcționează cea mai recentă escrocherie cu criptomonede
Această creștere a dus la o creștere a PIB-ului de 2,8% în al doilea trimestru al anului 2024, față de 1,4% în primele trei luni. Economia SUA a evitat, astfel, recesiunea. Prin urmare, totul pare să indice faptul că inflația revine pe făgașul ei de normalitate de 2%. Deci, Fed poate proceda la o reducere a dobânzii cheie fără teamă. Rămâne de văzut cât va fi această reducere, analiștii nefiind unanimi în această privință. Unii pariază pe o scădere de 25 de puncte de bază, alții, pe 50 de puncte.
Scăderea ratelor dobânzilor îi determină pe investitori să apeleze la produse cu randament mai ridicat, cum ar fi criptomonede. Astfel, inițiativa Fed ar trebui să influențeze prețul Bitcoin, așa cum arată saltul de aproximativ 5% al prețului imediat după discursul lui Jerome Powell.
Alegeri
Al doilea este rezultatul alegerilor prezidențiale americane ce vor avea loc pe 5 noiembrie. Cei doi candidați, Kamala Harris, vicepreședinte al SUA reprezentând Partidul Democrat, și Donald Trump, din partea Partidului Republican au o viziune diferită asupra criptomonedelor, fiind în același timp pentru dezvoltarea lor. Potrivit Bloomberg, Kamala Harris este în favoarea promovării creșterii sectorului industrial. Pe de altă parte, Trump este mult mai pro-cripto-orientat.
Citește și Strategia de investiții în Bitcoin a Norvegiei
Citește și Ordin global de înghețare a activelor bulgăroaicei supranumită Regina Criptomonedelor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul aprobă, în şedinţa de...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...
Inflaţia anuală este prognozată...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Bursa de Valori Bucureşti a deschis pe verde şedinţa de...
Urmăriți o nouă ediție a...
Este un semnal de alarmă tras...
Abilitatea de a identifica...
Pentru greci, performanța...
Se alocă banii pentru...
Curs valutar BNR, 20 noiembrie...
Decizia vine în contextul unor...
Decizia afectează în mod direct aproximativ 4.000 de...
Banca Europeană de Investiții (BEI) a anunțat acordarea...
Dumitru Chisăliță, președintele...
Neliniștea geopolitică...
Marele sindicat german nu...