Două nave iraniene din Atlantic dau emoții americanilor
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Două nave iraniene care se îndreaptă spre America sunt așteptate sunt pe punctul de a intra în Oceanul Atlantic, punând o nouă problemă pentru administrația Biden, a informat miercuri Politico.

Sâmbătă, publicația a relatat că SUA supraveghează Makran, un petrolier transformat într-o navă de transport cu platformă de aterizare și o fregată a marinei iraniene despre care se crede că se îndreaptă spre Venezuela.

Iranul a amenințat de multă vreme că-și va desfășura navele în Oceanul Atlantic.

Intențiile Iranului nu sunt clare, dar un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională a declarat pentru Politico că Venezuela a cumpărat arme de la Iran cu mai mult de un an în urmă iar acum s-ar face livrarea.

USNI News a relatat marți, vorbim despre imagini din satelit, că Makran transportă „șapte nave de atac cu rachete de mare viteză”.

Un oficial al Departamentului Apărării al SUA a declarat pentru Politico că Pentagonul nu intenționează să desfășoare nave marine ale SUA pentru a întâmpina vapoarele iraniene.

Iranul mai pierde o navă-fanion. De ce s-a scufundat

John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat marți în cadrul unei conferințe de presă că nu va „specula despre ce ar putea sau nu ar putea face marina iraniană”.

Luni, Saeed Khatibzadeh, un purtător de cuvânt al ministerului de Externe al Iranului, a declarat că națiunile nu ar trebui să tragă concluzii cu privire la intențiile Iranului. "Iranul are o prezență constantă în apele internaționale, are dreptul la acest lucru în baza dreptului internațional", a spus oficialul, potrivit agenției de presă iraniene Tasnim.

Navele iraniene care se apropie de coastele americane, un nou test pentru administrația Biden

SUA încearcă să atragă Iranul înapoi la Planul Comun de Acțiune, cunoscut și sub numele de acordul nuclear din 2015 cu Iranul. De asemenea, ar putea pune capăt sancțiunilor introduse sub administrația Trump după ce SUA a părăsit acordul în mai 2018.

În cazul unei confruntări cu navele iraniene în apele internaționale ar putea enerva Teheranul și ar putea pune în pericol eforturile SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel