DOVEZI despre OZN-uri și EXTRATEREȘTRII. Proiectul universităților din SUA și Europa

Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Poporul american trebuie să știe
Poporul american trebuie să știe
O echipă internaţională de cercetători, condusă de un astronom de la universitatea americană Harvard, a anunţat luni o nouă iniţiativă care are drept scop căutarea unor dovezi ale existenţei tehnologiilor extraterestre.

Iniţiativa, intitulată ''Galileo Project'', preconizează instalarea unei reţele mondiale de telescoape de dimensiuni medii, camere de luat vederi, aparate fotografice şi computere care să caute Obiecte de Zbor Neidentificate (OZN-uri) şi a primit deja finanţări private în valoare de 1,75 de milioane de dolari.

Având în vedere cercetările recente care demonstrează existenţa în galaxia noastră a numeroase planete similare cu Terra, ''nu mai putem ignora posibilitatea potrivit căreia civilizaţii tehnologice au existat înaintea civilizaţiei noastre'', a declarat profesorul Avi Loeb cu prilejul unei conferinţe de presă.

''Impactul pe care l-ar putea avea orice descoperire a unei tehnologii extraterestre asupra ştiinţei, tehnologiei şi concepţiei noastre generale despre lume ar fi enormă'', a adăugat el într-un comunicat.

Citește și: Cea mai mare scădere de la criza din 2008 încoace. Companiile chineze listate în SUA sunt în picaj

La proiect participă cercetători din cadrul universităţilor americane Harvard, Princeton şi Caltech, precum şi Cambridge, din Regatul Unit, şi Universitatea Stockholm, din Suedia.

Proiectul este anunţat la o lună după publicarea de către Pentagon a unui raport despre OZN-uri, care a ajuns la concluzia că zeci de fenomene aeriene constate de piloţii militari nu au putut fi explicate.


În afara OZN-urilor, ''Galileo Project'' vizează studierea obiectelor interstelare care traversează sistemul nostru solar şi căutarea unor eventuali sateliţi extratereştri care ar studia Terra.

Avi Loeb anticipează o nouă ramură a astronomiei, denumită ''arheologia spaţiului'', complementară proiectului SETI de căutare a inteligenţei extraterestre, care încearcă să detecteze semnale radio de origine extraterestră.

Acest cercetător americano-israelian în vârstă de 59 de ani, care a publicat sute de cercetări inovatoare şi a colaborat cu regretatul Stephen Hawking, este autorul unui articol ştiinţific controversat, care sugerează că un obiect interstelar care a traversat rapid sistemul nostru solar în 2017 putea fi o sondă extraterestră cu propulsie solară.

Noul proiect poartă numele astronomului italian Galileo Galilei, care a fost excomunicat şi judecat în secolul al XVII-lea pentru că a demonstrat că Terra nu se găseşte în centrul Universului.

Cofondatorul proiectului, Frank Laukien, cercetător în cadrul facultăţii de chimie şi biologie Harvard, s-a autointitulat ''scepticul de serviciu'' şi a precizat că, mai degrabă decât să elimine idei în avans, trebuie ''înregistrate şi interpretate datele în modul cel mai independent, potrivit metodelor ştiinţifice''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik
Notar / Foto: Freepik
Bani / Foto: DCBusiness
Magazin Ikea din Polinia / Foto: Google Maps

Mine antitanc la Ikea! Gafă de proporții în Polonia

Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...

Bursa / sursa foto: Freepik.com / frimufilms

pixel