Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Într-o postare de pe rețelele sociale, ministrul a mărturisit că a văzut prototipul primei drone românești iar ulterior dat câteva detalii despre procesul în care se află aceasta.
”Carfil SA, o companie cu capital de stat, împreună cu Head Hunter Limited SRL, firmă românească cu capital privat, ne-au prezentat astăzi prototipurile de drone la care lucrează.
Conceptul, softurile sunt românești. Piesele compenete sunt produse în România sau din import, cu posibilitatea pentru multe dintre repere de a fi produse aici în țară, inclusiv bateriile.
Scopul este dual putând fi folosite atât de militari, urmând a fi începută procedura de omologare, cât și civil. Drona cea mai mare este concepută pentru agricultură.
Carfil SA va oferi servicii complete pentru că are în derulare și proiectul școlii de pregătire a operatorilor de drone.
Linia de asamblare și producție va fi la Metrom SA, o altă companie din Brașov cu capital de stat.
Atunci când ne reunim forțele și creativitatea reușim să producem drona românească.
Vom avea și alte proiecte de cercetare-dezvoltare pentru diversele tipuri de UAV-uri.”
Ștefan Radu Oprea, Ministrul Economiei, a mai vorbit despre proiectul dronei românești și în cadrul evenimentului Ziua Antreprenorului - Inovație și succes în mediul de afaceri românesc, organizat la MINA - Museum of Immersive New Art.
”Provocările de la granința noastră m-a făcut să aduc în discuție astăzi și partea de industrie de apărare. Acolo trebuie să se întâmple parteneriatul public-privat real. Astăzi am avut la minister o companie cu capital de stat Carfil, care a venit împreună cu o altă companie Head Hunter Limited SRL și mi-au prezentat, ceea ce vream să avem demult în România, drona românească. Conceptul, soft-urile, toate sunt românești, inclusiv baterii au găsit. Start-up-urile din tehnologie nu au întotdeauna puterea de a industrializa produse. Astfel, putem împreună cu firmele cu capital de stat să facem acest lucru și drona românească va fi produsă în una dintre fabricile la Brașov. Este o oportunitate, vrem să creăm un ecosistem, între firmele cu capital privat și cele cu capital de stat, să încercăm să învățăm să fim mai mult să fim împreună și să creăm clustere de specialități”, a declarat acesta.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.