După aproape un an, originile SARS-CoV-2 rămân un MISTER
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Studiu: femeile sub 50 de ani erau mai predispuse să aibă probleme de sănătate pe termen lung spre deosebire de bărbaţi şi alţi participanţi la studiu mai în vârstă.
Studiu: femeile sub 50 de ani erau mai predispuse să aibă probleme de sănătate pe termen lung spre deosebire de bărbaţi şi alţi participanţi la studiu mai în vârstă.
Săptămâna aceasta s-a împlinit un an de când, pe 17 noiembrie 2019, când lumea își vedea liniștită de treburi, cu gândul la mai bine, mai ales că economiile planetei nu păreau amenințate de nimic deosebit, a fost înregistrat primul caz de contaminare cu noul coronavirus. Adică ”pacientul zero”. Așa scrie în documentele oficiale ale guvernului chinez, consultate de cotidianul South China Morning Post. 

Este vorba despre un bărbat de 55 de ani, despre care se știe doar că locuia în provincia Hubei unde este situat orașul Wuhan. Dar nu este singurul ”pacient zero” evocat. Mai există vânzătoare de creveți de 57 de ani care a acuzat primele simptome începând din 10 decembrie când lucra la faimoasa piață de pește din Wuhan, considerat epicentrul pandemiei. 

În realitate însă, începând din 15 decembrie 2019 au existat cel puțin 27 de cazuri care au putut fi confirmate ulterior. În cel puțin 266 între 17 noiembrie și 31 decembrie. Potrivit unui studiu al publicației Lancet, primul caz oficial confirmat ar fi fost un bărbat de 7 de ani, bolnav de Alzheimer, care ieșea puțin din casa aflată la mare distanță de piața din Wuhan, pe care nici nu o frecventa, de altfel. 

De fapt, este posibil ca nici una dintre aceste persoane să nu fi fost adevăratul ”pacient zero”, primul om infectat cu SARS-CoV-2 de origine animală. 

Citește și Cea mai mare CIUDĂȚENIE a SARS-CoV-2. De fapt, ALTĂ enigmă

Mai ales că, potrivit echipei profesorului Francois Balloux, directorul Institutului de genetică la University college din Londra, SARS-CoV-2 ar fi apărut la om pe 6 octombrie, dacă nu chiar mai devreme, potrivit unui studiu publicat în revista Infection, Genetics end Evolution.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel