După ce a surprins lumea cu DeepSeek, China promovează acum Manus, cel mai nou asistent AI

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Startup-ul chinez Manus, susținut de Beijing în expansiunea AI pe piața locală.

Startup-ul chinez de inteligență artificială Manus a înregistrat asistentul său AI destinat pieței interne și a fost prezentat pentru prima dată într-un segment al televiziunii de stat, semnalând sprijinul Beijingului pentru firmele autohtone de AI care au obținut recunoaștere internațională, relatează Reuters.

De când DeepSeek, un alt jucător chinez din domeniul AI, a surprins Silicon Valley prin lansarea unor modele comparabile cu cele americane, dar dezvoltate la costuri mult mai mici, investitorii chinezi sunt în căutarea următorului startup capabil să redefinească peisajul tehnologic global.

Unii văd acest potențial în Manus. Compania a devenit virală pe X în urmă cu câteva săptămâni după ce a lansat ceea ce susține a fi primul agent AI general din lume, capabil să ia decizii și să îndeplinească sarcini autonom, cu mult mai puține instrucțiuni decât chatbot-urile AI tradiționale precum ChatGPT sau DeepSeek.

Acum, Beijingul dă semne că va sprijini extinderea Manus în China, similar modului în care a susținut DeepSeek. Marți, CCTV, televiziunea națională chineză, a dedicat pentru prima dată un segment startup-ului, explicând diferențele dintre agentul său AI și chatbot-ul DeepSeek.

Tot marți, guvernul municipal din Beijing a anunțat că o versiune chineză a unui produs anterior al Manus, asistentul AI Monica, a finalizat procesul de înregistrare necesar pentru aplicațiile de AI generativă din China, depășind astfel un obstacol reglementar major.

Conform normelor stricte impuse de autoritățile chineze, toate aplicațiile de AI generativă trebuie să respecte reguli menite să prevină generarea de conținut considerat sensibil sau dăunător de către Beijing.

Săptămâna trecută, Manus a anunțat un parteneriat strategic cu echipa din spatele Qwen AI, modelele de inteligență artificială dezvoltate de gigantul tehnologic Alibaba.

Această mișcare ar putea accelera lansarea agentului AI al Manus pe piața chineză. În prezent, produsul este disponibil doar pe bază de invitație și are o listă de așteptare de 2 milioane de utilizatori, potrivit companiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Emmanuel Macron / Foto: Banca Mondială / Flickr
Renault / FOTO: Unsplash

Guvernul prorogă RO e-Factura pentru două domenii economice

Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...

Strângere de mână / FOTO: Freepik

BBVA nu renunţă la preluarea Sabadell

Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...

Bursa / Foto: Freepik
Protest spontan al unor angajați ai ANAF din Cluj-Napoca
Dragoș Pîslaru
Gabriel Biriș
„Lo Storto” de la Zaha Hadid, afectat de temperaturi extreme în Italia
Energie / FOTO: Freepik
TVA mai mare, taxe în creștere, consum în picaj!
Președintele Nicușor Dan conduce ședința CSAT
Licitație ANAF pentru lucruri confiscate

OUG adoptată: fără restructurare ANAF pe județe

Guvernul a adoptat luni, 30 iunie 2025, o ordonanță de...

Semiconductori
Agricultură
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Oameni pe stradă
freepik.com
Curs valutar. Foto: Mihai Ciobanu
ANAF
Freepik.com
Birou
Foto: Pexels.com
Panouri solare / Foto: Unsplash
Foto: Pexels.com

pixel