E bătaie în magazine pe aparatele de aer condiţionat, pe fondul caniculei

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Aer conditionat. Foto: Pexels.com
Aer conditionat. Foto: Pexels.com
În sudul Europei, unde canicula pare să nu se încheie, oamenii sunt în grabă să-și procure ventilatoare și chiar aparate de aer condiționat pentru a se răcori, potrivit unui raport Reuters.

În Europa, instalațiile de aer condiționat integrate în clădiri sunt mult mai rare decât în SUA, iar oamenii depind mai mult de metodele tradiționale, cum ar fi închiderea obloanelor și chiar siesta din mijlocul zilei, pentru a face față căldurii.

Cu toate acestea, datele recente arată că tot mai mulți italieni și spanioli adoptă soluții mai eficiente de răcire pe măsură ce verile devin din ce în ce mai toride.

Retailerul italian de electrocasnice Unieuro, cu peste 500 de magazine în peninsulă, a raportat o dublare a vânzărilor de aparate de aer condiționat în săptămâna 17-21 iulie, comparativ cu aceeași săptămână a anului trecut. De asemenea, El Corte Inglés, una dintre cele mai mari lanțuri de magazine universale din Spania, a înregistrat o creștere de 15% în vânzările de aparate de aer condiționat până la mijlocul lunii iulie, comparativ cu primele opt luni ale anului trecut.

Angela Lonardo, care căuta aparate de aer condiționat într-un magazin Leroy Merlin din apropierea Madridului, a mărturisit că a achiziționat un aparat portabil pentru că familia sa suferea din cauza căldurii. Ei au decis să investească într-un al doilea aparat pentru dormitor pentru a nu repeta experiența neplăcută a unui alt sezon cald.

Anul trecut, creșterea prețurilor la electricitate i-a împiedicat pe mulți să investească în aparate fixe de aer condiționat, însă valurile repetate de căldură din acest an i-au făcut pe oameni să considere acum instalarea acestor aparate, conform organizației OCU, care apără drepturile consumatorilor din Spania.

Potrivit firmei Sensibo, care comercializează dispozitive pentru reducerea consumului de electricitate al aparatelor de aer condiționat, numărul mediu de ore în care s-au folosit astfel de instalații a crescut cu 26,5% în Sevilia în perioada 15 mai - 15 iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Pe lângă aparatele de aer condiționat, mulți sud-europeni optează și pentru ventilatoare, mai ușor de instalat. De exemplu, un ventilator de tavan cu un preț de 139,95 euro se află printre primele zece cele mai vândute electrocasnice pe site-ul Amazon Spain, în timp ce în Italia, un aparat de aer condiționat portabil cu un preț de 319 euro se află pe locul 17 în aceeași categorie.

Companiile nu au rămas indiferente la cererea crescută pentru astfel de produse. Amazon Business, platforma unde companiile pot plasa comenzi, a raportat o creștere de 20% în vânzările de aparate de aer condiționat portabile în luna iulie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, în Spania, Italia și Franța.

În plus, dispozitivele mai mici, cum ar fi ventilatoarele de mână, se vând și ele foarte bine, iar chiar și animalele de companie beneficiază de opțiuni de răcire, cum ar fi saltelele de răcire pentru câini și pisici, care s-au numărat printre cele mai bine vândute produse, potrivit El Corte Inglés.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel