Cel mai bogat om din lume și-a început afacerile cu bani luați de la părinți
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Amazon are 300 de milioane de clienti
Amazon are 300 de milioane de clienti
Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume conform Forbes. Fondatorul imperiului de e-commerce Amazon are o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, mai mult cu 19 miliarde ca anul trecut.

Jeff Bezos a fondat un adevărat imperiu cu platforma de e-commerce Amazon. Platforma are 310 milioane de clienți iar compania a anunțat că în 2019 a depășit cifra de 1 milion de vânzători activi.

Bezos a înfiinţat Amazon în 1994, cu doar 10.000 de dolari, bani strânși din jobul pe care îl avea pe Wall-Street. Pentru a se dedica proiectului Amazon, Bezos și-a dat demisia, împotriva sgfaturilor șefului și a părinților.

Astfel, Jeff Bezos a decis să investească economiile părinților săi, aproximativ 100.000 de dolari în extinderea platformei de e-commerce.

Afacerea a început inițial în garajul săi din Seattle, compania extinzându-se de la an la an.  Bezosi mai deţine în prezent 16% din companie.

Muzică, filme și cărți

Amazon era la început doar o platformă de unde puteai cumpăra muzică, filme și cărți dar ulterior și-a extins serviiciiile.

În 2007 Amazon avea 17.000 de angajați iar zece ani mai târziu, în 2017 a ajuns la 577.000 de angajați, cât jumătate din numărul angajaților din București și de două ori mai mult decât tot județul Cluj.

Anul trecut, Amazon a obţinut venituri de 230 de miliarde de dolari şi un profit net de 10 de miliarde de dolari, o creştere de 3 miliarde de dolari faţă de anul anterior.

Citește și:Miliardarul lumii susține că e șantajat. Cine l-a supărat pe Jeff Bezos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel