E oficial. Preţul gigacaloriei, MAJORAT la 330 lei fără TVA în Bucureşti. Hotărârea Consiliului General
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Calorifer. Foto: Pexels.com
Calorifer. Foto: Pexels.com
Consiliul General al Municipiului București a aprobat, miercuri, creșterea tarifului la energie termică. Preţul energiei termice creşte, de vineri, la 330 de lei fără TVA/gigacalorie.

În favoarea creșterii tarifului la energie termică au votat 33 de consilieri, 19 au votat „împotrivă”, iar unul s-a abținut de la vot.

Majorarea tarifului gigacaloriei pentru bucureșteni este necesară pentru a echilibra întregul sistem de termoficare, pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul, a afirmat la începutul ședinței CGMB primarul general, Nicușor Dan.

„Un alt proiect extrem de important - majorarea tarifului suportat de către bucureșteni pentru gigacalorie. Este o majorare necesară pentru a echilibra întreg sistemul de termoficarem pentru a permite menținerea sistemului de termoficare centralizat, care are beneficii importante în ceea ce privește mediul. Mă bucur că avem acordul majorității din Consiliul General pentru această majorare, care este, repet, absolut necesară”, spunea Nicușor Dan în ședința CGMB.

El precizează că tariful gigacaloriei crește la 330 de lei și amintește că tariful nu a mai fost modificat din anul 2011. „Prin această modificare ajungem la o sumă care este apropiată de cea orașelor din România care au sisteme centralizate de termoficare”, adaugă primarul general al Capitalei, citează Mediafax.

 

Citeşte şi: Criza energetică. Gabriel Comănescu (GSP): ”Eu văd o problemă mult mai gravă”

 

Gabriel Comănescu, preşedintele Grup Servicii Petroliere și unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri din România a punctat, într-un interviu pentru DCNews, două mari probleme cărora nu li se prea acordă atenție. 

Omul de afaceri spune că actuala criză energetică va aduce cu sine alte două mari crize. 

”Criza energetică va genera alte crize, cele două mari crize. Una este criza de apă și alta este criza de alimente”, a apreciat șeful GSP.

”De ce, pentru avem nevoie de gaze și de resurse naturale pentru a face energie electrică și pentru a face fertilizatori. Iar noi avem două probleme: energia și fertilizatorii, care sunt cu impact direct”, a continuat invitatul jurnalistului Bogdan Chirieac. 

Citeşte mai departe aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 


pixel