Bursele mondiale îngenunchiate! Starea economiei SUA îi pune pe jar pe investitori
Scăderi pe piețele...
E.ON nu este de acord cu închiderea gazoductului Nord Stream 1, ca parte a sancţiunilor impuse Rusiei pentru invadarea Ucrainei, a declarat luni un purtător de cuvânt al companiei pentru publicaţia Rheinische Post, transmite Reuters. E.ON este cel mai mare operator european de reţele energetice.
Săptămâna trecută, autorităţile germane au suspendat procedurile de autorizare a gazoductului Nord Stream 2, un proiect de 11 miliarde de dolari care ar fi urmat să dubleze livrările de gaze naturale ruseşti în Germania, tot ca răspuns la acţiunile Rusiei în Ucraina. Sâmbătă, premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut închiderea Nord Stream 1, care transportă gaze ruseşti spre Germania din 2011.
E.ON, care deţine o participaţie de 15,5% în Nord Stream 1, susţine că proiectul "este complet diferit de actualele discuţii privind Nord Stream 2".
"Nord Stream 1 a fost aprobat şi este un gazoduct complet operaţional. Capacitatea sa a fost utilizată complet în ultimii doi ani", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei germane. Printre investitorii în Nord Stream 1 se află Gazprom, companiile germane Wintershall DEA, PEG Infrastruktur E.ON, firma olandeză Gasunie şi cea franceză Engie, transmite Agerpres.
Banca Centrală a Rusiei a dat asigurări că "are instrumentele şi resursele necesare pentru a menţine stabilitatea financiară şi a asigura continuitatea operaţională a sectorului financiar". Instituţia financiară are rezerve de aproximativ 630 de miliarde de dolari.
Comisia Europeană, Statele Unite, Canada şi Marea Britanie au decis sâmbătă îngheţarea activelor Băncii Centrale a Rusiei, iar unele bănci ruseşti au fost excluse din sistemul interbancar SWIFT, un instrument esenţial pentru finanţele globale.
Din cauza temerilor privind sancţiunile internaţionale, Banca Centrală a Rusiei a fost forţată vineri să majoreze sumele de bani cu care sunt aprovizionate ATM-urile, cererea pentru numerar ajungând la cel mai ridicat nivel din martie 2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Scăderi pe piețele...
Cum au evoluat prețurile la...
Cifrele momentului anunțate de...
Scădere semnificativă a...
Liderul de la Kremlin a...
Evoluția dolarului și influența...
Prăbușirea pieței cripto.
Totul a început vineri, 21...
Explicații oferite de Valentin...
Analistul economic Cristian...
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Atenție la termenele de...
Marele club de fotbal trece la...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Preşedintele rus a găzduit o...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...