Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
"Rezervele de gaz din depozitele subterane depășesc 75% în Europa. Acest nivel este mai mic decât media ultimilor zece ani, dar este suficient pentru a acoperi nevoile sezonului de iarnă", a declarat Simson pentru Parlamentul European.
Vorbind într-o dezbatere privind creșterea prețurilor la gaz, care afectează cetățenii cei mai săraci din UE și care are impact asupra deciziilor de investiții și încetinește redresarea economică, Simson a declarat că va prezenta în curând un plan de revizuire a pieței gazului.
"Până la sfârșitul anului, voi propune o reformă a pieței gazului și voi examina în acest context problemele legate de stocare și securitatea aprovizionării", a spus ea.
Una dintre idei, propusă de Spania, este ca UE să cumpere gaz în comun pentru a profita de puterea pieței sale unice de 450 de milioane de consumatori și pentru a crea o rezervă strategică de gaze din UE. Simson a spus că achiziția și depozitarea în comun merită analizate.
Comisarul european pentru energie a menționat că politica UE pe termen lung rămâne creșterea producției din surse regenerabile
Totuși, Simons a specificat că, pe termen scurt, guvernele UE ar putea oferi sprijin direcționat consumatorilor prin plăți directe către cei mai expuși riscului de sărăcie energetică, reducerea impozitelor pe energie și schimbarea tarifelor la impozitarea generală.
Pentru a ajuta cetățenii, guvernele ar putea folosi o parte din banii din vânzarea certificatelor de carbon în cadrul sistemului de comercializare a emisiilor, a spus ea. În același timp, autoritățile de concurență trebuie să reducă speculațiile de pe piețele de energie, a adăugat ea.
Comisia va prezenta săptămâna viitoare o listă de măsuri în conformitate cu legislația UE.
Prețul petrolului ajunge la 100 de dolari/baril? Un membru OPEC nu vrea să ajungem acolo
"Europa trebuie să răspundă prin acțiuni coordonate rapide la nivelul statelor membre, prin valorificarea puterii pieței sale unice și prin sporirea pregătirii sale pentru viitoarea criză", a spus Simson. „Trebuie să răspundem împreună”.
"Trebuie, de asemenea, să rămânem conștienți de importanța geopoliticii energiei și să dezvoltăm o abordare mai strategică a politicii energetice externe", a spus ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...