Eco-vouchere de 9.000 de lei pentru mașini. Ce intenții are Primăria Capitalei
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Primăria acordă eco-vouchere pentru mașini
Primăria acordă eco-vouchere pentru mașini
Primăria Capitalei vrea să prelungească termenul de valabilitate a eco-voucherelor de 9.000 de lei, care se acordă în schimbul casării unui autovehicul uzat. Unul dintre motivele prelungirii îl reprezintă faptul că în ultima perioadă a scăzut gradul de utilizare al acestor prime.

Pe ordinea de zi a ședinței CGMB de marți se află un proiect pentru modificarea unei hotărâri din 2018, privind apobarea „Programuluui de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare”.

Practic, Primăria Capitalei vrea să prelungească termenul de valabilitate a eco-voucherelor cu două luni.

„În cadrul Programului s-au acordat un număr total de 4.194 de eco-vouchere, iar în acest moment ne aflăm în etapa de decontare a eco-voucherelor utilizate în cadrul unităților comerciale participante de către beneficiari. Având în vedere că în perioada mai -iulie 2019 au fost utilizate în cadrul unităților comerciale la Program doar 2/3 din totalul de eco-vouchere; beneficiarii se găsesc în situația în care perioada de timp cuprinsă între comanda și livrarea unui autoturism nou să depășească, în anumite situații, perioada de valabilitate a eco-voucherelor și dat fiind faptul că luna august este perioada de concedii, s-a constatat o scădere a utilizării eco-vocuherelor de către beneficiari; perioada scurtă de timp rămasă până la expirarea termenului de valabilitate, 30.09.2019, considerăm că se impune prelungirea termenului de valabilitate a eco-vocuherelor cu încă două luni, respectiv până la data de 30.11.2019, aspect ce conduce la prelungirea perioadei de decontare a acestora până la 30.04.2020”, se arată în proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței CGMB.

Mașina din curte te poate arde la buzunar. Amendă uriașă

Municipalitatea și-a propus prin implementarea acestui program eliminarea a 5.000 de autovehicule uzate, cu grad ridicat de poluare, de pe raza Municipiului București, și acordarea a 5.000 de eco-vouchere cu o valoare nominală de 9.000 de lei/ eco-vouchere în vederea achiziționării exclusive de autoturisme noi EURO 6, non-diesel, sau alte mijloace de locomoție noi, non-diesel, hibride sau electrice.

Voucherele se acordă doar în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel